​Citen a declarar el regidor Albert Castells per prohibir al PP instal·lar una carpa

L'encausat veu "intenció política", ja que s'hauria pogut optar per la via administrativa i no per la penal

Albert Castells, al ple de Vic
Albert Castells, al ple de Vic | Adrià Costa
Redacció
12 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:45h
El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Vic ha citat a declarar el regidor Albert Castells en qualitat d'investigat el proper 4 d'octubre. Es tracta de l'actual responsable de manteniment i serveis a l'Ajuntament de Vic i alcaldable per Junts a les properes eleccions. El cas es remunta al mes de gener, enmig de la polèmica per la sentència del 25% de castellà a les aules, quan el Partit Popular (PP) va posar en coneixement de la fiscalia la denegació del consistori a instal·lar una carpa informativa. En converses amb l'ACN, el regidor s'ha mostrat "tranquil" amb la decisió. També hi veu "intenció política" per part dels populars, ja que s'hauria pogut optar per la via del contenciós administratiu en comptes de la penal.

Un cop el PP va posar en coneixement els fets, la fiscalia va obrir una investigació per dirimir si hi havia hagut una vulneració del dret fonamental a la llibertat d'opinió i expressió. Va ser el president del PP a Vic, Pau Ferran, qui havia demanat la carpa a través d'una instància, qui ho va traslladar a fiscalia. Ara, quan el jutge hagi escoltat les dues parts (Ferran prestarà declaració aquesta setmana) decidirà si arxiva el cas, o per contra hi veu indicis de delicte i obre judici oral.

El regidor Albert Castells anirà a declarar davant del jutge per explicar la seva decisió. Segons el propi investigat, seguint els criteris que marquen les ordenances municipals, Castells va signar la negativa al PP perquè es considerava que l'acte podria generar "divisió i conflicte". "Estem molt orgullosos del model de cohesió social que tenim a la ciutat i el nostre model de convivència és exemplar", assenyala el regidor.

El passat gener, la instal·lació de les carpes va generar una gran polèmica. La plataforma "Escuela de Todos", el PP i Ciutadans van demanar posar-ne una. L'Ajuntament els ho va denegar. Tot i això, van tirar pel dret. Mentre que la de Ciutadans no va tenir gaire seguiment, la visita del PP va aixecar força rebombori.

Ciutadans també va acudir a la justícia. El jutjat del contenciós administratiu número 15 de Barcelona va acabar decretant que l'Ajuntament de Vic havia vulnerat la "llibertat ideològica" de la formació taronja.

Arxivat a