Els motards independentistes no defalleixen i mantenen l'esperit de la Diada

Més de 600 motos omplen la plaça de Vic, tot i el temor per la desmobilització

 Els «motards» independentistes tornen a omplir la plaça Major de Vic.
Els «motards» independentistes tornen a omplir la plaça Major de Vic. | Carles Fiter
11 de setembre del 2022
Actualitzat el 13 de setembre a les 9:01h
Uns quants globus aerostàtics sobrevolaven la ciutat de Vic a primera hora del matí. Aquesta estampa tan vigatana ha coincidit amb una altra que ja ha esdevingut tota una tradició per la Diada: la manifestació dels motards independentistes. Poc abans de les 8, el soroll dels motors i l'olor de benzina ja han començat a omplir la plaça Major.

"Les motos mai fallen", subratllava Albert Brunat, president dels motards independentista, durant els parlaments. Tot i això, reconeixia a Osona.com que enguany els feia "una mica de por" que la convocatòria es veiés afectada pel moviment polític, "que actualment està molt desintegrat". "Ens feia por que la situació política es traslladés aquí", afegia.

Tot i això, un any més "les motos han complert" i el nou president de la renovada junta es mostrava molt satisfet. Calculen que s'hi han concentrat més de 600 motos. "En mitja hora hem omplert tres quarts de plaça", afegia Brunat, destacant que han hagut d'obrir la plaça abans d'hora perquè la majoria de motards ja feien cua.

Qui tampoc ha fallat a la manifestació ha estat l'alcaldessa de Vic. Durant els parlaments, Anna Erra també ha fet referència al desencís de la societat a aquesta Diada. "Per molts motius que hi hagi per estar decebuts, n'hi ha més per no rendir-nos", ha subratllat per animar.

També ha volgut fer un agraïment a tots els motards que s'han concentrat a la plaça i s'ha acomiadat perquè l'any que ve ja no hi serà, ja que no es presenta a les eleccions municipals. Com l'any passat, Anna Erra també ha marxat amb moto cap a la capital catalana.



Arxivat a