​Formació per trobar el camí

L'Ajuntament de Vic consolida l'oferta de cursos d'FPI per reenganxar joves al món educatiu o incorporar-se al laboral

Elisabet Franquesa i Esther Marco a una aula d’AICO.
Elisabet Franquesa i Esther Marco a una aula d’AICO. | Carles Fiter
09 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:15h
Vic ha arrencat el curs escolar amb 4.000 alumnes a infantil i primària, i 2.400 a ESO. Així ho explicava, la regidora d'Educació, Elisabet Franquesa, aquest dimecres a la seu de l'Associació d'Instal·ladors Catalans Oficials (AICO). Precisament, Franquesa va voler refermar l'aposta que fa l'Ajuntament pels programes de Formació i Inserció (PFI).

Tal com apuntava la regidora, actualment l'Ajuntament està portant a terme tres programes: Estètica i Perruqueria, que estrena un segon grup; Comerç i Logística; i Manteniment d'aigua, llum i gas, que s'imparteix a l'AICO. Aquests estudiants comencen les classes la setmana vinent.

Segons Esther Marco, coordinadora de la formació a AICO, el programa té per objectiu que "tothom trobi el seu camí i que es pugui incorporar al món laboral o continuï estudiant". En aquest sentit, es pronunciava la regidora Franquesa, subratllant que aquesta proposta els permet "reenganxar-se al món educatiu o quedar-se al laboral".

Aquests programes van adreçats a joves, de 16 a 18 anys, que no tenen l'ESO -aprovat o acabat-. Un cop tenen el certificat de professionalitat poden accedir al món laboral o entrar en un grau mig de formació professional, on n'hi ha una extensa oferta a Osona. "El 80% dels nois s'han quedat a les empreses on han fet pràctiques", destacava Marco.

Tal com afegia la coordinadora, un dels altres objectius és evitar que se sentin fracassats. "No tothom ha de tenir l'ESO, pot tenir una altra cosa i ser igual de vàlid", concloïa.

Crítiques cap a la gratuïtat del P2 a la concertada
La regidora d'Educació va aprofitar la convocatòria per mostrar la seva insatisfacció amb la gratuïtat de P2 a les escoles concertades. "La concertada encara no té assignat cap recurs", lamentava. En aquest sentit, subratllava que des de l'equip de govern defensen que tothom pugui estar escolaritzat tant amb oferta pública com privada.
Arxivat a