Ernest Crusats publica un avançament del seu primer àlbum sense «La Iaia»

El cantant vigatà llença aquest divendres "Porta oberta", que s'inclourà al disc "La font gelada"

Ernest Crusats
Ernest Crusats | @ernestcrusats
Redacció
09 de setembre del 2022
Després d'uns anys de treva, Ernest Crusats (Vic, 1986) torna aquest divendres a la primera plana de l'escena musical catalana amb el llançament de Porta oberta, senzill del que serà el seu primer àlbum en solitari, La font gelada (Fina Estampa). El cantant de La Iaia inicia la seva carrera en solitari amb aquest disc, que es publicarà en tots els formats (LP, CD i digital) el proper 7 d'octubre.


La cançó que s'ha publicat d'avançada aquesta mitja nit anticipa el so d'un l'àlbum marcat per l'austeritat instrumental, la senzillesa de les composicions i el seu to intimista. Crusats actua el proper 16 de setembre a l'Atlàntida de Vic, en el marc del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), per presentar les noves cançons.

La publicació del nou disc de Crusats arribarà en l'onzè aniversari de Les ratlles del banyador (2011, Música Global), el primer àlbum de La Iaia. L'any anterior el grup de Vic s'havia proclamat guanyador del concurs de grups joves Sona 9 (2010) i es posicionava com una de les bandes de pop català més prometedores del moment.

El trio osonenc va publicar dos àlbums més, els anys següents, On és la màgia? (Música Global, 2014) i Tornar a ser u (autoeditat, 2017). El grup no ha anunciat mai la seva dissolució, però ja fa anys que no trepitgen escenaris ni publiquen noves cançons. Ara el seu cantant es llença a una aventura en solitari el primer tast de la qual és la cançó Porta oberta, una peça que fa pensar en el so d'artistes com Sufjan Stevens.
Arxivat a