Diada 2022

​Guia | Els principals actes de la Diada a Osona

Vic acull la Marxa dels Vigatans divendres i Manlleu, la de Torxes, dissabte

La Marxa dels Vigatans, en una imatge d’arxiu. | Adrià Costa
per Redacció, Vic, Catalunya | 8 de setembre de 2022 a les 17:54 |
Durant aquesta setmana, diversos municipis d'Osona ja han organitzat actes per celebrar la Diada de Catalunya. A finals de setmana, però, sobretot s'intensifica l'activitat. Com divendres, quan Vic acollirà la Marxa dels Vigatans amb columnes vingudes d'arreu de la comarca.


El dissabte, a la capital d'Osona es farà la tradicional ofrena floral a la plaça commemorativa de Francesc Macià, Bac de Roda. Continuarà l'acte amb el ball de l'àliga, el pilar dels Sagals d'Osona i l'himne dels Segadors. Un cop acabada l'ofrena floral, a la Sala de la Columna de l'Ajuntament hi haurà la conferència "La vocació internacional de Catalunya", a càrrec de la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina.

Paral·lelament, Manlleu acollirà la tradicional marxa de torxes durant el vespre pels carrers de la capital del Ter. També hi haurà espai per a la música, a més de la cantada d'himnes i un sopar popular.


Diumenge, Onze de Setembre, el principal acte tindrà lloc a la plaça amb els motards independentistes. També se celebrarà la tradicional ofrena floral a la masia el Bac de Roca, a les Masies de Roda, que va donar nom al cap dels Miquelets, Francesc Macià. Després, la manifestació es desplaçarà, com cada any, a Barcelona.


Altres notícies sobre la Diada que et poden interessar 

Participació