Uns 23.000 alumnes d'Osona tornen a escola

A la Catalunya Central s'han contractat una quarantena d'empreses de lleures per a les tardes de setembre

Primer dia de curs a l'Escola Quatre Vents de Manlleu.
Primer dia de curs a l'Escola Quatre Vents de Manlleu. | Adrià Costa
Carles Fiter
07 de setembre del 2022

El curs escolar 2022-2023 ha arrencat aquesta setmana a Osona amb 23.008 alumnes d'estudis obligatoris, concentrats en 1.022 grups. D'aquests, 14.977 són d'infantil i primària, mentre que 8.031 d'ESO, segons les dades provisionals dels Serveis Territorials d'Educació de la Catalunya Central.

Pel que fa als estudis no obligatoris, de Batxillerat comencen un total de 1.667 estudiants a la comarca; de cicles formatius (FP) de grau mitjà n'hi ha 1.061 en centres públics i 253 en concertats; i de cicles formatius de grau superior, s'han inscrit 680 alumnes en centres públics i 154 en concertats.

Quant al personal docent, al conjunt de la Catalunya Central, hi ha un total de 5.196 professors, 200 més que l'any passat tot i la supressió dels reforços Covid.

Està previst que durant aquest curs es facin millores a l'escola Voltregà a Sant Hipòlit i a l'escola Guillem de Mont-rodon de Vic. Aquest estiu han començat les obres a l'Institut de Gurb amb un any i mig de retard.

Més empreses contractades per a les activitats de lleure
La directora de Serveis Territorials d'Educació, Gemma Boix, explica que s'han contractat 41 empreses de lleure per a les tardes de setembre a la Catalunya Central. Es tracta d’una dada superior a la resta de demarcacions per les característiques del territori: hi ha més de 1.400 monitors per als 170 centres públics de la zona.

El curs ha començat amb l'avançament del calendari escolar, una jornada intensiva durant el setembre i la baixada de ràtios a Infantil.