​Seva acull un simposi internacional sobre el senglar amb més de 200 inscrits

Científics i tècnics de 25 països aborden el repte de controlar el creixement de poblacions

Un senglar
Un senglar | Diba
Redacció
03 de setembre del 2022
Actualitzat el 06 de setembre a les 15:54h
Científics i tècnics experts en gestió de senglar i altres suids es reuniran a partir de dimarts vinent a Seva. Fins divendres, abordaran el repte de controlar el creixement de les poblacions i de mitigar els impactes socials, econòmics i sobre la biodiversitat que causa aquesta espècie.

Un total de 207 inscrits procedents de 25 països (principalment europeus, però també d'Estats Units, Filipines, l'Índia o Sud Àfrica) participaran al 13è Simposi Internacional sobre senglar i altres suids. S'hi presentaran 118 ponències (62 orals i 56 en format pòster). A més, inclourà sessions sobre biologia de senglar o ecoetologia. Altres suids del món, com babirusses, facoquers o pècaris també formen part de la temàtica del congrés.

També hi haurà 4 sortides tècniques, en què es presentaran mètodes de prevenció de danys, mesures de gestió de senglars urbans, sistemes de captura i tècniques innovadores, l'ús de drons per a la gestió de senglar, així com sistemes per reduir riscos d'accidents amb senglar a les carreteres.

Més de 200.000 senglars a Catalunya
Es calcula que a Catalunya hi ha una població de 200.000 senglars. La caça, les captures amb paranys i altres sistemes són les tècniques que ajuden a aturar el creixement d'aquesta espècie. Actualment, hi ha sistemes en estudi, com l'administració de vacunes anticonceptives i s'analitzen tècniques per reduir danys.

Al congrés s'exposaran experiències amb rellevància internacional que s'estan promovent des de Catalunya. Concretament, el programa de seguiment a llarg termini de les poblacions de senglar, promogut des de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que compta amb dades de més de 30 anys de seguiment. A més, es presentarà la "Guia de mesures per reduir dany" i el web senglar.cat. Podeu consultar aquí el programa detallat del simposi.