1 de 10
Protecció Civil

​Protecció Civil subvenciona material per a centres d'acollida en emergències en municipis amb voluntariat

Es tracta de la segona convocatòria d'ajuts que l'organisme fa en els darrers dos anys

Un voluntari de Protecció Civil | Josep M. Montaner
per Redacció, Vic, Catalunya | 4 de setembre de 2022 a les 14:54 |
El Departament d'Interior ha publicat aquesta setmana al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) una nova convocatòria de subvencions adreçades als municipis amb Associació de Voluntariat de Protecció Civil (AVPC) per adquirir equipament destinat a habilitar centres d'acollida de persones afectades en emergències. L'última convocatòria d'ajuts va ser l'octubre del 2021, i s'hi van acollir una vintena de municipis.

Les subvencions permeten adquirir carpes, equips de calefacció o refrigeració d'espais, equips d'il·luminació autònoma, grups electrògens, llits de campanya o megafonia, entre altres.


El criteri per determinar la quantia de la subvenció, d'un màxim de 5.000 euros per beneficiari, serà el prorrateig de l'import total disponible entre tots els ajuntaments sol·licitants que compleixin els requisits establerts a les bases de la convocatòria. L'import es podrà incrementar proporcionalment entre tots els beneficiaris si, d'acord amb les disponibilitats pressupostàries, és possible en relació amb el nombre de sol·licituds rebudes.

 

Participació