1 de 10
Balenyà

Balenyà reobre les portes de La Pista

L'emblemàtic edifici, dissenyat per Miralles i Pinós, torna als orígens després d’una reforma

La inauguració de La Pista a Balenyà | Toni Carrasco
per Toni Carrasco, Balenyà, Catalunya | 29 d'agost de 2022 a les 13:16 |
Aquest agost, Hostalets de Balenyà ha obert les portes de La Pista, l'emblemàtic edifici i una veritable joia de l'arquitectura mundial. I ho ha fet tornant als seus orígens d'ús, tal com havien projectat els arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós. La setmana passada, en plena festa major, es va donar a conèixer la segona vida d'aquest edifici.

Va néixer com a centre cívic i cultural i amb el pas del temps va acollir fins i tot l'ajuntament, sense respectar espais i divisions originals dissenyades mil·limètricament pel prestigiós tàndem d'arquitectes. 


Al cap d'un temps, es va encarregar l'ampliació a Carme Pinós, tot seguint l'estètica inicial, per acollir l'escola de música. I es va aprofitar aquesta ampliació perquè tot l'edifici tornés a ser com l’havien projectat i imaginat inicialment els seus autors, i amb els usos concrets dels seus inicis.

L'edifici, que ja fa temps que acull Ràdio Pista, aviat acollirà la biblioteca El Drac i serà fins i tot l'espai jove i el Flik Flak Punt Jove.

 

La inauguració de La Pista a Balenyà Foto: Toni Carrasco.


La jornada de portes obertes, amb una presència massiva d'hostaletencs, va estar amenitzada pel saxofonista Pep Poblet. I no hi va faltar tampoc una àmplia mostra fotogràfica de l'evolució de l'edifici fins a l'actualitat ni tampoc la projecció del vídeo Les cases de pagès de Balenyà, del qual en són autors Josep Maria Puigdomènech i Albert Bagué.

 

Participació