El bandoler Toca-sons, interpretat per una dona per primer cop

Anna Maria Tuneu es posa a la pell del famós bandoler de Taradell que se salva de la forca

Tot i la pluja, els enfrontaments entre ambdós bàndols no van faltar.
Tot i la pluja, els enfrontaments entre ambdós bàndols no van faltar. | Bernat Cedó / Toca-sons
Redacció
29 d'agost del 2022
Taradell va acabar aquest diumenge la seva festa major i com és habitual va rebre el seu bandoler més famós: en Toca-sons. En aquesta ocasió, però, va ser interpretat per primera vegada per una dona, Anna Maria Tuneu. I no només va ser ella que va encarnar el personatge principal. El seu antagonista, l'agutzil, va protagonitzar-lo Laia Miralpeix.

L'arribava del bandoler també va estar marcada per la celebració del 30è aniversari. Durant el recorregut, tal com recullen els mitjans locals, es va tenir un record per als participants de les darreres edicions i també es van bufar les espelmes dels trenta anys davant del Xocolater de Taradell.

A part d'això, la pluja també va tenir un protagonisme important. De fet, la part final es va celebrar dins el recinte de Can Costa i Font. Toca-sons es va salvar de la forca. El jurat popular va votar, però va empatar en el resultat.
 

Anna Maria Tuneu ha estat la primera dona Toca-sons Foto: Bernat Cedó / Toca-sons.


La jutgessa va oferir-li un indult perquè no volia ser la responsable d'enviar a la forca la primera Toca-sons dona. Però la bandolera no va voler cap tracte preferent: "Una dona no és recordada per ser dona, sinó per la capacitat que té de portar o no a terme un fet".

La cançó Amazing Grace, interpretada per Vanessa Codina i les dones que van participar en la festa, va culminar amb l'alliberament de la primera bandolera Toca-Sons
Arxivat a