​La Marxa dels Vigatans tornarà a la plaça de la Catedral

La vintena edició se celebrarà el 9 de setembre

La Marxa dels Vigatans, del 2018, que es va veure afectada per la pluja
La Marxa dels Vigatans, del 2018, que es va veure afectada per la pluja | Adrià Costa
Carles Fiter
23 d'agost del 2022
Actualitzat a les 9:49h
La Marxa dels Vigatans torna als orígens. La vintena edició se celebrarà el divendres 9 de setembre a la plaça de la Catedral de Vic. De fet, és en aquesta plaça on es va iniciar el projecte fins que el 2015 es va traslladar a la plaça Major i on s'ha anat celebrant les darreres edicions.

Tal com confirmen des d'Òmnium Osona, que forma part de l'organització -Comissió 11 de Setembre-, enguany la proposta té "un format més popular i associacionista" i s’ha decidit traslladar en aquesta ubicació.

Enguany, doncs, les columnes es concentraran a la plaça de Major des d'on s'iniciarà una marxa fins a la plaça de la Catedral. Aquí tindrà lloc l'acte central que comptarà amb les intervencions del president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, i l'homenatjat d'enguany Toni Anguera.

La Marxa dels Vigatans va néixer el 2003 amb la voluntat de renovar i impulsar la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Osona, recordar els fets de 1714 i reivindicar els drets nacionals de Catalunya. Al pas dels anys ha anat evolucionant, des de la tradicional Marxa de Torxes fins a un model més participatiu.
Arxivat a