​Cap de setmana endreçat al pantà de Sau

L'alcalde de Vilanova valora positivament el reforç dels controls per accedir a la vall i els Mossos no han posat cap multa

Dos agents dels mossos controlant els accessos el dissabte a l'església del pantà de Sau.
Dos agents dels mossos controlant els accessos el dissabte a l'església del pantà de Sau. | ACN
Carles Fiter
22 d'agost del 2022
Actualitzat el 23 d'agost a les 10:32h
Bona valoració del primer cap de setmana de reforç dels controls per accedir al pantà de Sau. Després del col·lapse del cap de setmana del 13, 14 i 15 d'agost, aquest dissabte i diumenge passat es va muntar un control especial per evitar aquesta saturació. L'alcalde de Vilanova de Sau, Joan Riera, fa una bona valoració de l'organització a Osona.com: "Va anar molt bé. Va venir molta gent, però tot va ser ordenat". També detalla que no hi va haver cap incident.

Es va fer un control a l'entrada del municipi per fer girar cua els visitants que arribaven sense reserva prèvia quan el pàrquing del pantà estava ple. Hi ha 90 places i, tal com es va començar a fer a finals de juny, cal fer reserva prèvia per accedir-hi. De fet, Riera subratlla que els visitants han fet servir "molt més" aquest sistema per organitzar-se la sortida.

També es va instal·lar una pantalla informativa a la rotonda de Folgueroles on s'hi explicava si els accessos a la vall de Sau estaven oberts i el temps d'espera per als visitants sense reserva. En cas que les places de pàrquing estiguessin plenes, els visitants podien girar cua sense col·lapsar els entorns del pantà.
 

Panell informatiu instal·lat a la rotonda de Folgueroles, que connecta amb la carretera de Vilanova de Sau. Foto: ACN.


A més d'aquesta infraestructura, també es va reforçar la presència d'agents dels Mossos d'Esquadra, d'Agents Rurals i Protecció Civil a l'entorn de l'església de Sant Romà.

De fet, consultats per Osona.com, els Mossos remarquen que no van interposar cap denúncia per cotxes mal aparcats a les carreteres d’accés al pantà.

El dispositiu es mantindrà
Riera apunta que aquest dispositiu especial es mantindrà “fins que es vagi regulant la situació”. Sobretot quan el pantà comenci a cobrir l'església, cosa que ha generat una gran expectació. "Sembla que aquests dies l'embassament puja una mica més", conclou l'alcalde.