El projecte Veus s'estén pel Collsacabra

La iniciativa sonora, nascuda a Cantonigròs, recull la memòria històrica dels habitants

Mamen Gallego i els alcaldes de Rupit i Pruit, Tavertet i l’Esquirol.
Mamen Gallego i els alcaldes de Rupit i Pruit, Tavertet i l’Esquirol. | Aj. de l’Esquirol
Redacció
22 d'agost del 2022
Aquesta tardor, tots pobles del Collsacabra acolliran el projecte Veus. Aquesta iniciativa liderada per Mamen Gallego i Helena López va néixer a Cantonigròs durant la pandèmia per recollir la memòria històrica dels seus habitants. De fet, aquest projecte en format pòdcast "Veus de Cantoni" va ser guardonat amb el Premi Sonor 2022. Podeu escoltar els pòdcasts en aquest enllaç

Tal com destaca l'Ajuntament de l'Esquirol, aquest projecte és una "eina social, cultural i participativa que dinamitza el col·lectiu sènior alhora que recupera i comparteix la memòria col·lectiva del territori". Els testimonis són enregistrats i la població ho pot recuperar en format de pòdcast. "Les veus enregistrades evoquen el passat d'un món que ha desaparegut o s'ha transformat per complet", destaca l'Ajuntament.

Ara la iniciativa es desenvoluparà a Sant Martí Sescorts, Rupit i Pruit, Tavertet i l'Esquirol, i compta amb l'ajuda de les entitats del territori; i l'aportació econòmica de la Diputació de Barcelona, la Fundació "la Caixa" i els tres ajuntaments del Collsacabra.

L'equip del projecte Veus Collsacabra s'ha completat amb Dani Peña, compositor de la música de la sintonia i dels crèdits, i Marina Redolad de La Cabra Estudi, dissenyadora de la imatge gràfica del projecte.