​«No em van deixar entrar a la discoteca per marroquí»

Dos amics denuncien discriminació racial a Carpes Vig estiu, que ho nega i ho atribueix al nou codi de vestimenta

En Biel i en Salah van anar junts a la discoteca, però un d’ells no va entrar.
En Biel i en Salah van anar junts a la discoteca, però un d’ells no va entrar. | Carles Fiter
19 d'agost del 2022
Actualitzat a les 16:43h
L'últim dissabte de juliol, en Biel Ordeix i en Salah Haddad, amics i veïns de Sant Julià de Vilatorta, van decidir anar de festa a la discoteca Carpes ViG Estiu, a Gurb. Però no van poder entrar tots dos. En Salah es va quedar a les portes.

Els dos amics consideren que és per racisme. "No em van deixar entrar per marroquí", diu en Salah a Osona.com, a través de videotrucada. "No em va fer falta ni ensenyar el DNI", ens detalla, lamentant que se'l jutgi pel seu físic i el seu orígen. Alhora concreta que tampoc li van justificar el motiu pel qual li van denegar l'entrada.

El que sí va poder entrar va ser en Biel, que ha animat al seu amic a fer pública aquesta situació. "S'ha de fer ressò que això passa i que cal canviar-ho", relata. En Salah no denunciarà el cas, però ha finalment ha volgut exposar-lo. De fet, ja havia entrat alguna altra ocasió al local i mai s'havia trobat vetada l'entrada.

La discoteca ho desmenteix i ho atribueix al codi de vestimenta
Per la seva banda, des de la discoteca neguen que es tracti d'un cas de discriminació racial. En declaracions a Osona.com, remarquen que no es fan diferències per l'origen del client. De fet, subratllen que a dins hi entren persones de tots els orígens i també n'hi treballen.

Atribueixen que es quedés a fora pel nou dress code. Des de fa uns mesos s'ha canviat la direcció de la discoteca que ha modificat el codi de vestimenta per entrar. Les normes per accedir-hi, doncs, són més estrictes que abans i es miren més la vestimenta o els pentinats.

Més "extravagant" el que sí va entrar
Als dos joves els trontolla aquest argument de la vestimenta, ja que precisament patien perquè fos en Biel qui no entrés. Anava "més extravagant" amb uns pantalons texans "molt esparracats". En canvi, en Salah vestia una samarreta i uns pantalons "normals". Al final, doncs, es va quedar a fora el que menys s'ho esperava.

Més seguretat per les punxades
Els dos joves reconeixen que hi havia un dispositiu de seguretat important i que ell no va ser l'únic. "Molta de la gent de la cua es va quedar fora", recorden.

Arran dels casos de punxades que han tingut lloc arreu de Catalunya, aquesta discoteca ha muntat una nova infraestructura de seguretat per evitar que s'hi donin casos. Per aquest motiu, també es fan escorcolls en entrar a l'establiment. "Volem que la gent s'ho passi bé i se senti segura", conclouen.
Arxivat a