Manteniment diferenciat als prats i jardins municipals de Sant Julià de Vilatorta

L'Ajuntament aplica aquest nou sistema en diversos àmbits del municipi

Manteniment diferenciat al parc del passeig del Torrent a Sant Julià de Vilatorta.
Manteniment diferenciat al parc del passeig del Torrent a Sant Julià de Vilatorta. | Aj. de Sant Julià de Vilatorta
Redacció
18 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:33h
Sant Julià de Vilatorta ha començat aplicar aquest any de prova el manteniment diferenciat en alguns dels pradals i zones verdes del municipi amb l'objectiu d'una millor gestió de les zones verdes i herbassars. Tal com explica l'Ajuntament, aquesta tècnica permet augmentar la qualitat de l'herba, ja que es regenera contínuament de forma natural, i alhora contribueix a disminuir la pressió humana a l'espai verd.

A més, el nou manteniment suposa augmentar la biodiversitat d'espècies vegetals, insectes i aus que se n'alimenten i, finalment, també s'aconsegueix una reducció significativa de les hores de maquinària i personal dedicat a la gestió dels herbassars amb la consegüent reducció de les emissions de CO₂ i un estalvi econòmic per al municipi.

Aquest primer any de prova s'ha portat a terme al parc del passeig del Torrent, sota la pollancreda; una zona de l'estació meteorològica; i una part del sector de la Font d'en Titus. Cal destacar, que el sistema es va aplicar de maig fins abans de Sant Joan per evitar riscos. La resta de l'any s'actuarà amb normalitat, ja que és la primavera l'època més important per mantenir aquest sistema diferenciat.

Aquesta pràctica s'està implantant a molt municipis catalans. A Vic, per exemple, es va començar aplicar aquest manteniment diferenciat fa uns vuit anys.