La pluja no dona treva i es manté a Osona

A l'avís per ruixats intensos també s'hi sumen tres territoris en perill per vent i un altre per l'estat de la mar

Mammatocúmuls a la posta de sol, dimercres a Vic.
Mammatocúmuls a la posta de sol, dimercres a Vic. | Emili Vilamala
Lluís Girona
18 d'agost del 2022
Actualitzat a les 9:12h
Són dies de pluja a Catalunya i aquest dijous, tot i que de forma menor, encara serà la  protagonista. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) encara manté en perill moderat un total de 17 comarques, entre les quals hi ha Osona. En tots aquests indrets es poden acumular més de 20 litres en 30 minuts i els ruixats poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

En concret, durant la primera meitat del dia el perill moderat s'instal·la al Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i la Selva. De cara a la tarda, el mateix perill serà a Osona, el Vallès Oriental, el Maresme, la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany la Garrotxa i el Ripollès.

No són els únics avisos del Meteocat. Durant aquest dijous al matí hi ha activada una alerta moderada per vent al Baix Camp, el Montsià i el Baix Ebre. Per altra banda, també hi ha perill moderat per l'estat de la mar a l'Alt Empordà durant les últimes sis hores del dia, un avís que serà vigent fins divendres. La inestabilitat serà, doncs, la que tornarà a marcar el dia, després d'una jornada complicada arreu del país.