Vic

​Comencen les obres per consolidar la ronda Camprodon de Vic

L'objectiu dels treballs és pacificar el trànsit a la zona i potenciar la mobilitat activa i l'ús de transport públic

Una màquina de grans dimensions a l’entrada de la ronda Francesc de Camprodon de Vic, aquest dimarts al matí. | Carles Fiter
per Redacció, Vic, Catalunya | 16 d'agost de 2022 a les 08:52 |
Aquest dimarts, 16 d'agost, han començat les obres de refermat i consolidació de la calçada de la ronda de Francesc de Camprodon, a Vic. Tal com recull l'Ajuntament, aquest és "l'últim pas" després de dos anys de la implementació del tram experimental per pacificar el trànsit de la zona. És a dir, de l'eliminació de dos dels quatre carrils existents i convertir-los en carrils bici.

Les obres es divideixen en dues fases. La primera consisteix en l'estesa de l'asfalt i preveu allargar-se uns 5 dies laborables, o sigui, fins al 23 d'agost, sempre que hi hagi bones condicions meteorològiques.


Aquesta fase és la que té més afectació al trànsit. Primer s'asfalta la meitat de la calçada del costat dels nombres imparells de la ronda, començant per l'extrem de la plaça del Mil·lenari i arribant fins a l'extrem de l'avinguda de Sant Bernat Calbó. Després s'asfaltarà l'altra meitat, el costat dels nombres parells de la ronda, direcció la plaça del Mil·lenari.

Mentre durin les obres sempre es manté obert un carril de circulació per sentit, i els accessos als aparcaments del costat de la calçada que s'estarà asfaltant es veuran afectats entre les 8 del matí i les 8 del vespre.


La segona fase, un mes


Un cop acabada aquesta primera fase, s'executaran les obres de formació de plataformes d'embarcament d'autobús i millores a les voreres, a la zona propera a l'avinguda de Sant Bernat Calbó, que s'allargarien un mes.


Pacificar el trànsit


L'Ajuntament remarca que les obres són un "reivindicació veïnal i de ciutat" de reduir el trànsit de vehicles i la contaminació atmosfèrica i acústica de la ronda, una de les vies amb més circulació de la ciutat. La intenció d'aquesta mesura, doncs, és evitar les travesses urbanes en cotxe, potenciar la mobilitat activa -vianants i ciclistes-, i l'ús del transport públic.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació