​Una desena de cigonyes moren electrocutades a Taradell

Alerten que tot just és l'inici de l'època de migració i podria haver més morts d'aquesta espècie protegida

Centenars de cigonyes arribant a Taradell, aquest dimecres
Centenars de cigonyes arribant a Taradell, aquest dimecres | Osona.com
12 d'agost del 2022
Aquesta setmana, Taradell s'ha omplert de centenars de cigonyes. El vespre de dimecres passat van començar a situar-se en els punts més alts del municipi, com l'església, el dipòsit de Can Costa i Font o alguna grua. És època de migració i aquestes aus es traslladen cap al sud, a l'Àfrica.

Malauradament, a aquesta migració ja hi va associada la mort. Segons dades dels Agents Rurals, van morir un total de tretze exemplars i dos més van resultar ferits. A les aus ferides se les va traslladar al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa.

Com a procediment habitual, els Rurals han aixecat acta de l'incident i demanen al mateix centre de recuperació la necròpsia per confirmar la causa de la mort. La hipòtesi és que sigui una mort per electrocució, però no es descarta que sigui per col·lisió. A partir d’aquí, n'informen la companya elèctrica, el mateix Departament d'Acció Climàtica i també a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme.

Qui denunciarà aquests fets a la mateixa Fiscalia serà l'ONG SEO-Birdlife, que insisteix que les companyies elèctriques han de protegir les torres elèctriques per evitar aquestes morts. L'entitat, que també informa que han mort altres cigonyes a Moià, alerta que en els propers dies hi podria haver més casos, ja que tot just és l'inici de l'època de migració. Finalment, també recorden que és una espècia protegida.
Arxivat a