​Manlleu vol obrir-se més al Ter

L'Ajuntament estudia l'enderroc de Can Mataró i buscarà finançament en els fons europeus Next Generation

Les naus de Can Mataró que es volen enderrocar per allargar el passeig del Ter
Les naus de Can Mataró que es volen enderrocar per allargar el passeig del Ter | Adrià Costa
09 d'agost del 2022
Actualitzat a les 9:34h
Manlleu vol obrir-se encara més al riu Ter. Per fer-ho, l'Ajuntament ha encarregat a l'arquitecte municipal un projecte d'enderroc de les naus de Can Mataró i de la brigada municipal per allargar el passeig del Ter.

En declaracions a Osona.com, l'alcalde Àlex Garrido subratlla que "l'objectiu és obrir Manlleu encara més al riu i treure aquest impediment visual que s'interposa entre ciutat i riu".

El projecte es dividiria en dues grans fases. La primera fa referència a l'enderroc de les naus de Can Mataró; mentre que la segona l'enderroc de la nau de la brigada, que inclouria el trasllat de la seva activitat. L'alcalde remarca que les de Can Mataró són "naus sense valor patrimonial". Aquest enderroc suposaria obrir-se fins al camp de futbol.

Pel que fa al finançament, Garrido apunta que es buscarà en els fons europeus Next Generation. Per tot plegat, "fora bo tenir el projecte a punt per si surt una subvenció europea que ens hi pugui encaixar", destaca.

A més, "aquest projecte encaixa perfectament amb les normatives i disposicions de l'ACA perquè es treu pes d'edificis en zona de flux preferent", declara el batlle.

Paral·lelament, Garrido explica que just davant d'aquest espai hi ha les naus de l'antiga Maydisa que també es volen enderrocar. De fet, avança que l'empresa propietària -PrasFarma- ja ha entrat la llicència d'enderroc d'aquestes naus. "Manlleu viurà un canvi substancial i es dignificarà l'espai", conclou.

Un estany amb activitats aquàtiques
I què s'hi faria en aquest nou espai d'uns 5.000 metres quadrats? L'Ajuntament recupera una idea del pla del passeig del Ter, que contemplava la creació d'un estany, on s'hi desenvoluparien activitats aquàtiques.

Garrido no avança quines activitats serien, i ho deixa a les empreses especialitzades que puguin desenvolupar-s'hi. En tot cas, sí que subratlla que suposaria "un valor" diferencial per a la ciutat. A més, "un estany podria servir per tenir aigua entre el riu i el canal", afegeix.