​L'optimització energètica del Museu del Ter de Manlleu s'enfila a uns 390.000 euros

La Diputació de Barcelona ha elaborat un estudi on proposa diverses millores

Redacció
07 d'agost del 2022
La Diputació de Barcelona ha elaborat un estudi d'optimització energètica de l'edifici del Museu del Ter de Manlleu. L'objectiu d'aquest treball és avaluar el comportament energètic de l'edifici -construït el 1841 com a fàbrica de filatura i rehabilitat el 2004 com a museu- i definir propostes d'estalvi valorades tècnicament, energèticament i econòmicament, plantejant l'aplicació d'aquestes per fases.

El treball proposa mesures de millora passives, com el canvi de coberta de la nau, la millora de les finestres amb marcs amb trencament de pont tèrmic i l'aïllament de les façanes per l'interior i mesures de millora actives, com el canvi de la caldera per una de més eficient, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i el canvi d'il·luminació a tipus led.

El treball, que ha estat lliurat a l'Ajuntament de Manlleu com a titular de l'equipament, ha analitzat el cost de les propostes plantejades, que pugen a 388.924 euros, així com l'estalvi energètic que s'assoliria i el període de retorn de la inversió, per a poder facilitar la presa de decisió a l'equip municipal sobre la priorització de les mesures a implantar.

Amb aquest treball el municipi disposa d'un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament i amb més confort tèrmic.
Arxivat a