​Un joc per reciclar bé al Lluçanès

La iniciativa ha nascut dels allotjaments turístics

El nou joc per reciclar bé al Lluçanès
El nou joc per reciclar bé al Lluçanès | Consorci del Lluçanès
Redacció
06 d'agost del 2022
El Consorci del Lluçanès ha creat el joc de parelles "Recicla bé al Lluçanès". Tal com explica el Consorci en una nota, la iniciativa ha nascut dels allotjaments turístics de la zona que han detectat la poca pràctica dels seus clients a l'hora de reciclar bé els residus.

Està format per 32 cartes que contenen diferents residus (ampolles de vidre, bosses de plàstic, llaunes, ous, bolquers...) i cada element té associat una franja de color de la fracció de residu corresponent (orgànic -marró-, multiproducte – groc/blau-, vidre -verd-, rebuig o resta – gris -).

El joc consisteix a fer les parelles d'aquests elements i classificar-los segons els colors de la fracció dels residus. Guanya qui aconsegueix fer més parelles. Les parelles estan formades per l'element en bon estat i l'element gastat, brut, trencat o deteriorat, a punt per llençar al contenidor.

Al joc, també s'hi ha incorporat una guia dels contenidors que es troben a la zona per dipositar els residus i els colors de cada fracció. Tots aquests jocs es faran arribar als allotjaments turístics del Lluçanès per poder incentivar a contribuir a reciclar bé els residus als turistes. El Consorci també tindrà exemplars per fer arribar a les escoles.

El joc compta amb la col·laboració de l'ajuntament d'Olost, el suport del Consell Comarcal d'Osona, i el finançament de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a