Taradell

Taradell planifica les actuacions en habitatge pels propers tres anys

La Diputació proposa incrementar l'habitatge assequible optimitzant el parc públic, entre altres coses

per Redacció, Taradell, Catalunya | 5 d'agost de 2022 a les 11:54 |
Immoble del projecte RELS de Taradell | Diba
L'Ajuntament de Taradell ha presentat el Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge (PAMH), que planifica les actuacions locals en matèria d'habitatge pels pròxims tres anys. El document, elaborat per l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona amb els tècnics del consistori, vol donar eines per a la planificació i el disseny de les polítiques municipals d'habitatge, segons les prioritats marcades pel municipi.

Entre les preocupacions inicials, destacaven el risc de pèrdua de població jove per les dificultats d'emancipar-se, el progressiu envelliment de la població, o el risc d'exclusió d'una part de la ciutadania amb dificultats creixents per pagar el lloguer. Segons la Diputació, la tipologia d'habitatge predominant a Taradell, bàsicament cases unifamiliars, dificulten fer front a aquestes problemàtiques.


Per tot plegat, el PAMH proposa incrementar l'habitatge assequible, optimitzar i fer créixer el parc públic existent, amb una partida de 100.000 euros, així com possibilitar la promoció d'habitatges protegits en règim de lloguer sobre solars de titularitat municipal.

Finalment, el PAMH proposa actuacions per impulsar una política coordinada d'habitatge amb les altres administracions públiques (Consell Comarcal, Mancomunitat i altres ajuntaments) per tirar endavant reptes compartits com la mobilització del parc vacant privat, fomentar l'ús adequat de l'habitatge, la rehabilitació del parc privat o abordar moviments residencials a escala supralocal.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació