Il·lusió a Manlleu pel retorn de la normalitat a la festa major

La celebració recupera actes emblemàtics i continua apostant per propostes diverses, locals i comarcals

04 d'agost del 2022
Durant la presentació de la festa major de Manlleu, aquesta setmana.
Durant la presentació de la festa major de Manlleu, aquesta setmana. | Carles Fiter
Participada presentació de la festa major de Manlleu, que se celebrarà del 12 al 16 d'agost a la capital del Ter. Representants de l'Ajuntament, del Fes-te Jove, de l'Associació El Serpent i de l'Associació Teatre Centre es van trobar aquest dimarts per exposar la programació a la premsa. I la gran majoria compartien una paraula: "il·lusió" per la tornada a la normalitat.

La regidora de Cultura, Eva Font, recordava que els dos darrers anys han intentat mantenir "l'esperit" de festa major amb moltes limitacions, però que ara torna a la normalitat. Font va destacar la col·laboració de les entitats a la programació i que la festa continua apostant "per la diversitat d'espectacles", per a tots els públics, amb "propostes locals i comarcals".

En aquest mateix sentit, es pronunciava el regidor de Joventut, Eduard Robles, subratllant que serà una festa major "normal", "sense restriccions" i "molt diversa", amb activitats de tota mena.

Un cartell contemporani d'orígens religiosos
A la presentació també hi havia Jacob Cabezas, autor del cartell de la festa major d'enguany. Explicava que és una "versió contemporània" de l'origen de la festa: "l'ascensió de la Mare de Déu". Ho ha traslladat al "clímax" més estival gaudint d'una nit d'estius, observant els focs artificials, el correfoc o una pluja d'estels.


Carme Molist, pregonera
La festa arrencarà divendres, 12 d'agost, amb el pregó de festa major, a càrrec de Carme Molist, pagesa i aficionada a la fotografia, als jardins de Can Puget. Aquella mateixa nit, hi haurà Correfoc pels carrers de Dalt Vila i final a les Tres Creus.

La festa continuarà amb espectacles infantils, la cursa atlètica de festa major, l'ofici de festa major, el concert-vermut amb Pep Poblet, el concert de Marcel i Júlia o el concert de festa major amb l'Orquestra Selvatana. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Un Serpent molt participat torna als carrers
En aquest retorn a la normalitat no hi faltarà el Serpent, que se celebrarà el diumenge 14 d'agost. Tal com explicava Laura Sitjà, membre de l'associació El Serpent de Manlleu, la bèstia tornarà a recórrer tota la vila de Manlleu a la recerca del Diamant.

Tal com destacava Sitjà, "la festa no ha decaigut". Des de l'associació patien perquè enmig d'una pandèmia la festa anés a la baixa, però ha estat tot el contrari. Una quarantena de persones s'ha sumat a la celebració, que ja en congrega unes 300.

Hores abans del principal espectacle, se celebrarà l'espectacle per als més menuts, amb tallers, jocs i la representació en format cercavila.

Torna el Cantabars
Qui també hi havia a la roda de premsa eren representants de Fes-te Jove, la festa autoorganitzada del jovent de Manlleu. Tal com detallaven Erola Clavera i Martí Prats, torna "amb més força que mai". D'entre tota la programació, destaca la recuperació de l'emblemàtic Cantabars, que no es va poder celebrar el 2020 i encetarà la celebració aquest divendres.

També es recuperarà la Baixada de Carretons i s'estrenarà la cursa "Beer-Mile", que consisteix en fer quatre voltes corrent i en cadascuna fer un tast de cervesa.

A més d'aquestes novetats, no hi faltarà el Gran Bingo de Fes-te Jove o els concerts al Prat del Rocòdrom. Podeu consultar tota la programació detallada en aquest enllaç.

Estrena d'«El Cadàver»
Per la seva banda, l'Associació Teatre Centre estrenarà El Cadàver, al Teatre Municipal. Tal com explicava la presidenta de l'entitat, Irene Gutiérrez, es tracta d'una comèdia, dirigida per David Ceballos, en què els cinc millors detectius del món hauran de descobrir qui és l'assassí per emportar-se un milió de dòlars. L'obra és una adaptació i traducció de la pel·lícula Murder by Death de Robert Moore.

Una festa lliure d'agressions sexistes i LGTB-fòbiques
Finalment, el regidor d'Igualtat, Rafa Cuenca, va explicar que l'organització està al corrent del protocol de violències sexuals per si es dona algun cas sexista o LGTB-fòbic.

També s’instal·larà un punt lila la nit del 14 al 15 d'agost i es donarà suport a Fes-te Jove amb la incorporació d'una psicòloga en el seu punt lila. De fet, va recordar que el Fes-te Jove feia temps que hi treballa i que eren pioners en aquest sentit.

Cuenca va declarar també que s'està treballant per organitzar rutes segures des dels punts on hi hagi concerts.
Arxivat a