sequera a catalunya

Alerta del Meteocat per sequera «excepcional» a Osona

El Servei Meteorològic de Catalunya enregistra dèficits pluviomètrics a curt, mitjà i llarg termini molt importants

per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 4 d'agost de 2022 a les 09:00 |
Haa coincidit amb uns mesos de maig, juny i juliol excepcionalment càlids | Adrià Costa
La sequera seguirà colpejant Catalunya i la situació no sembla millorar en els pròxims dies. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès una alerta a causa dels "importants dèficits" de pluja que mateix el país i ha avisat que la situació de la sequera "és excepcional" en diverses zones del territori. Aquest període d'altes temperatures i de sequera continua intensificant-se a tot el país, però afecta de manera notòria la meitat nord de Catalunya,  com Osona, on el Meteocat enregistra dèficits pluviomètrics a curt, mitjà i llarg termini molt importants.


A més, el servei meteorològic ha remarcat que la sequera pot qualificar-se d'excepcional en zones del litoral i prelitoral central i va camí de ser-ho al nord-est del país. També ha notificat que s'intensifica a la Catalunya central, encara que la pluja de la darrera setmana ha permès millorar la situació a curt termini. Per tant, el territori català torna a patir un estiu problemàtic al voltant de la sequera, que anys enrere ja va deixar tremolant diversos pantans i embassaments.

A més, ha coincidit amb uns mesos de maig, juny i juliol excepcionalment càlids i sense precipitació destacada a les zones més afectades per la sequera. Només les tempestes dels darrers dies han afectat zones com l'Alt i Baix Penedès, oest de l'Anoia, Bages, Berguedà, nord d'Osona, Pallars Jussà i Solsonès, zones on els dèficits de precipitació començaven a ser preocupants i a afectar seriosament a l'estat de la vegetació.Barcelona i l'àrea metropolitana patirà restriccions d'aigua


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) preveu que el setembre haurà de declarar l'alerta per sequera a l'àrea metropolitana de Barcelona, segons ha afirmat el seu director, Samuel Reyes, en una entrevista a Catalunya Ràdio; una possibilitat que ja va transcendir en una roda de premsa posterior a la trobada que va mantenir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la setmana passada.

Reyes ha explicat que estan acabant d'analitzar si hauran de declarar l'alerta a mitjan o finals de setembre davant uns indicadors que marquen "una tendència a la baixa dels embassaments" i tenint en compte que a l'estiu és quan més aigua es consumeix i menys plou. La fase d'alerta implica restriccions que no afecten l'ús domèstic d'aigua.

Altres notícies que et poden interessar
 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació