Una alarma sobre robatoris de gossos amb pocs fonaments

Ni Guàrdia Civil, ni Mossos d'Esquadra ni Policia Local de Torelló tenen constància de cap delicte d'aquest tipus

Un agent de la Guàrdia Civil amb dos gossos tancats, en una imatge d’arxiu
Un agent de la Guàrdia Civil amb dos gossos tancats, en una imatge d’arxiu | Guàrdia Civil
03 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:01h
Associacions d'animals d'Osona es feien ressò aquest dilluns d'un missatge d'alerta a través de les seves xarxes socials. "Vigileu que hi ha gent que roba gossos per la zona d'Osona i se'ls emporta per fer baralles fins que els destrossen i moren. Fins i tot han entrat dins les cases i se'ls han emportat", deia el missatge.

"La policia està al cas, diuen que van amb una furgoneta, però tampoc es descarta que vagin amb un altre vehicle. Estigueu molt al cas sisplau. Ja hi ha hagut casos per la zona de Torelló i els voltants", acabava.

Aquest missatge s'ha viralitzat i, a hores d'ara, ja acumula desenes de comparticions. Als comentaris de la publicació, s'hi pot llegir de tot i més. Des d'emoticones d'enfadament, penjaments contra els suposats lladres fins a casos de robatoris en altres comarques. Però sobretot hi ha missatges d'"Ho comparteixo". En tot aquest rebombori de comentaris, hi ha un comentari que fa una pregunta clau: "Algú té un enllaç a la notícia o quelcom més fiable?".

Osona.com s'ha posat en contacte amb l'Associació de Rescat d'Animals d'Osona (ADRO) i la Protectora d'Osona per conèixer d'on prové aquesta informació. Cap de les dues entitats coneix la persona o persones afectades.

La policia no en té constància
La policia tampoc en té constància. Osona.com ha contactat amb Guàrdia Civil (Seprona- Servei de Protecció de la Naturalesa), Mossos d'Esquadra i Policia Local de Torelló. Cap d’aquests tres cossos policials no han rebut ni denúncies ni avisos, ni existeix cap investigació oberta en aquest sentit. En tot cas, sí que recorden que en cas d'algun fet delictiu facin la corresponent denúncia.