Medi ambient

​Malles per retenir els sòlids en sobreeixidors de Vic i Sant Julià de Vilatorta

El nou sistema és una prova pilot del Consell Comarcal que ha d'evitar que els residus acabin al medi ambient

per Redacció, Vic, Catalunya | 2 d'agost de 2022 a les 18:53 |
Els sistemes de retenció TecnoGrabber poden evitar que els residus acabin al medi ambient. | CCOsona
El Consell Comarcal d'Osona, conjuntament amb Depuradores Osona SL. i els Ajuntaments de Vic, Sant Julià de Vilatorta i Calldetenes, volen posar en marxa una prova pilot per recollir residus sòlids arrossegats en episodis de fortes pluges. S'han d'instal·lar en tres punts del territori: dos a Vic i un a Sant Julià.

Tal com explica el Consell Comarcal, quan plou, molts residus desplaçats per l'aigua acaben als rius perquè el sistema de col·lectors no pot absorbir la gran quantitat d'aigua caiguda i no hi ha sistemes de retenció de sòlids als sobreeixidors, provocant un dany significatiu al medi ambient.


Per tot plegat, es volen instal·lar aquests sistemes de contenció -malles o xarxes- que es poden adaptar als diferents sobreeixidors capturant els residus sòlids i evitant que acabin al medi. Aquestes malles de retenció s'han utilitzat en altres municipis de la Catalunya Central i han permès evitar que en un sol municipi 3,5 tones de residus acabin al medi.

L'objectiu de la prova pilot és reduir l'impacte ambiental i analitzar que aquest sistema pot funcionar a Osona per recollir els residus que arrosseguen les pluges fortes. També es vol analitzar el seu funcionament i les tasques de manteniment associades, com la freqüència de recollida, els costos econòmics i recursos humans associats, i la reducció d'impacte en el medi.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació