​Manlleu recupera l'Oficina d'Habitatge

La reobertura ha estat possible gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal

La nova Oficina d’Habitatge de Manlleu està ubicada al carrer Doctor Fleming.
La nova Oficina d’Habitatge de Manlleu està ubicada al carrer Doctor Fleming. | Carles Fiter
01 d'agost del 2022
L'Oficina d'Habitatge ha tornat a Manlleu. Des de finals d'aquest juliol, la capital del Ter compta amb aquest nou servei ubicat als baixos del carrer Doctor Fleming, 19. Tal com destacava en roda de premsa el regidor d'Habitatge de Manlleu, Rafa Cuenca, la nova oficina recull "una visió pluridisciplinària i transversal de les polítiques d'habitatge, des d'una perspectiva social, jurídica i tècnica". Aquesta oficina vol ser un punt d'informació, acompanyament i tramitació de tot el que té a veure amb l'habitatge a Manlleu.

Tal com declarava l'alcalde Àlex Garrido, aquesta acció forma part del seu "pla municipal", mentre afegia que "no ha estat un procés fàcil" després d'anys de feina. L'oficina va tancar el 2011 i ha tornat a Manlleu al cap de més de 10 anys.

De fet, aquesta reobertura ha estat possible gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal d’Osona. En aquest sentit, l'alcalde subratllava que l'habitatge necessita una "visió de comarca" i que amb aquest acord hi surten guanyant les dues institucions. 

El vicepresident segon del Consell, Pere Medina, destacava que s'ajunta "l'expertesa del Consell Comarcal i la voluntat de Manlleu". D'aquesta manera, doncs, hi haurà professionals d'ambdues institucions treballant conjuntament. A més, es facilita "una atenció molt més propera" als veïns de Manlleu, que fins ara s'havien de desplaçar al Consell, a Vic. L'horari d'obertura és de dilluns a divendres de 9 a 14h i es fa atenció personalitzada amb cita prèvia.

Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal, apuntava que la nova oficina és un "exemple de treball conjunt entre administracions" i "un exemple de la descentralització dels serveis pels quals aposta el Consell". A aquesta nova oficina s'hi poden adreçar tant veïns de Manlleu com de tota la comarca.

"Les polítiques d'habitatge poden transformar", deia el regidor Cuenca, destacant que eren conscients que "no eren suficients per afrontar la situació d'emergència actual". Per això, va aprofitar per reclamar a administracions superiors que es destinessin "els recursos necessaris" davant d'aquesta situació.
Arxivat a