​Els últims llibres entren a la nova biblioteca de Vic

El trasllat dels 80.000 volums acaba puntualment amb l'arribada dels del Circuit Literari de Vic

Els últims llibres que han entrat a la nova biblioteca Pilarín Bayés són els del Circuit Literari de Vic.
Els últims llibres que han entrat a la nova biblioteca Pilarín Bayés són els del Circuit Literari de Vic. | Carles Fiter
29 de juliol del 2022
Pocs mesos abans de la inauguració a nova biblioteca Pilarín Bayés de Vic, ja hi ha tots els llibres a punt per ser col·locats. Aquesta setmana ha finalitzat puntualment el trasllat dels 80.000 volums procedents de la biblioteca Joan Triadú.

Tal com explica Bet Piella, regidora de Cultura, ha estat un trasllat "molt ràpid i eficient" en el qual s'han mogut unes 206.000 caixes de llibres. Les últimes que han arribat han estat els 5.000 volums del Circuit Literari de Vic, fundat el 1860 i que aplegava una cinquantena d'intel·lectuals de l'època que contribuïen a l'entitat mitjançant la cessió de llibres i revistes.

"És una col·lecció de gran qualitat de volums que van del segle XVII al XIX", explica la regidora, subratllant que s'han posat en "un dipòsit especial del magatzem a la planta -2", on estaran en unes "millors condicions".

Durant aquest agost i setembre, els bibliotecaris continuaran col·locant els llibres perquè tot estigui a punt per a la inauguració de la nova biblioteca, que serà el divendres 7 d'octubre. El cap de setmana següent, 8 i 9 d'octubre, hi haurà jornades de portes obertes.
 

Les últimes caixes de llibres entrant a la nova biblioteca Pilarín Bayés. Foto: Carles Fiter.

Arxivat a