​Vic compra un local per ampliar el CAP del Remei

L’actuació ha de donar aire a l’actual centre, tot i que és una millora a curt termini davant el previsible creixement de població de la ciutat

CAP El Remei de Vic.
CAP El Remei de Vic. | Adrià Costa
28 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:59h
El ple de l'Ajuntament de Vic d'aquest dilluns va aprovar una modificació de crèdit per la incorporació de romanent d'uns dos milions. D'entre les partides destaca la que permetrà la compra d'un local adjacent al CAP del Remei i així poder ampliar-lo. L'import s'enfila a 160.000 euros.

Aquesta notícia ha estat ben rebuda en aquest centre d'atenció primària. La gerent de l'EAP Vic-CAP del Remei, Marta Serrarols, destaca a Osona.com que portaven "molt temps" buscant opcions amb el CatSalut i l'Ajuntament de Vic per solucionar aquest problema d'espai. Construir un nou centre no és possible per manca de sòl públic. Per tant, segons Serrarols, aquesta actuació donarà més "aire" al CAP del Remei.

La nova adquisició, d'uns 500 m², permetrà "ampliar l'àrea assistencial", amb consultes per a metges, infermeres i altres professionals. En total, el CAP acabaria tenint uns 2.000 m². També guanyarà en llum natural i ventilació, dues característiques que manquen al local original. Hi ha prevista una actuació per millorar el segon punt.

En declaracions a Osona.com, la regidora d'Hisenda, Núria Homs, destaca que és un bon acord de compra. Primer es farà la compra i després l'Ajuntament ho cedirà a CatSalut. Es preveu que en un parell de mesos estigui enllestit aquest tràmit. Que el local sigui una realitat ja serà més llunyà. Precisament, Serrarols destaca que el que costarà més econòmicament serà l'adequació del local, que ha d'anar a càrrec del CatSalut.

Un tercer CAP a l'horitzó
"No és la solució definitiva perquè les previsions del creixement de la població són altres per als propers anys", opina Serrarols. En aquest sentit, es pronuncia la regidora Homs: "És una millora a curt termini". De fet, quan se superi els 50.000 habitants a Vic, es necessitarà un tercer CAP. Actualment, frega els 48.000 veïns. El POUM planifica el tercer consultori al costat de la residència d'El Nadal.

Aquesta compra coincideix amb l'anunci d'una inversió de 8 milions al CAP Vic Nord. Durant el ple, l'alcaldessa Anna Erra explicava que "els dos CAP necessiten millores i ens agradaria que tota la inversió fos a Vic i tot el que traslladem a CatSalut es pogués fer, però han valorat que necessiten més millores al Vic Nord". En aquest sentit, concloïa que hi haurà un CAP al nord "totalment nou" i un CAP del Remei "amb un bon espai i bones condicions".

Arxivat a