Salut invertirà 8 milions per remodelar el CAP Vic Nord

El pla d'inversions en atenció primària del Departament també preveu 9,1 milions per construir un nou edifici a Manlleu, entre altres

Façana del CAP Osona.
Façana del CAP Osona. | Adrià Costa
Redacció
27 de juliol del 2022
A principis d’aquest juliol, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va anunciar una inversió en atenció primària de 449 milions d'euros pels pròxims 3 anys. Aquest pla d'inversions inclou un total 146 actuacions, entre les quals n'hi ha que afecten directament a Osona.

Una de les més importants és la inversió de 8 milions per remodelar el CAP Vic Nord, que ha de servir per posar al dia i ampliar l'edifici històric de la plaça de la Divina Pastora. També destaca la construcció d'un nou CAP a Manlleu, pel qual es preveuen 9,1 milions, i una ampliació modular per valor de 400.000 euros.

El pla d'inversions de Salut a l'atenció primària també inclou una partida de 400.000 euros per ampliar el CAP de Centelles o de 100.000 per l'adaptació del local del consultori de Viladrau.

En aquest pla també hi consten actuacions ja portades a terme com l'ampliació del de Calldetenes -ja inaugurat per Argimon- o també que s'estan executant com l'ampliació del CAP de Tona (1,87 milions)

A la llista de pendents hi queden el CAP de Torelló i el CAP del Remei, al sud de la ciutat de Vic. De fet, en aquest darrer cas, el ple de l'Ajuntament de Vic va anunciar la compra d'un local adjacent per ampliar el consultori.