Arrenquen les obres de remodelació del carrer Gran de Calldetenes

L'actuació té un pressupost d'1,85 milions i un termini d'execució de 17 mesos

La setmana passada ja es va enderrocar  la illeta de davant del quiosc
La setmana passada ja es va enderrocar la illeta de davant del quiosc | Aj. de Calldetenes
Redacció
25 de juliol del 2022
A partir d'aquest dilluns, el carrer Gran de Calldetenes està d’obres. La Diputació de Barcelona ha iniciat els treballs de reurbanització d'aquesta travessera urbana de l'N-141d, entre Vic i Calldetenes. Tal com recull l'ens supramunicipal, les obres tenen com a objectiu prioritzar l'espai pel vianant vers el vehicle per donar resposta a les necessitats concretes de mobilitat i habitabilitat de l'entorn.

L'actuació té un pressupost d'1,85 milions d'euros i un termini d'execució de 17 mesos. Aquest projecte, que s'ha dividit en tres àmbits, és el més important d'aquest mandat. El primer àmbit de l'obra és la carretera de Sant Hilari, entre el carrer del Bon Aire i el carrer Primavera, en el que es manté el doble sentit de circulació actual, però millorant les condicions d'accessibilitat pels vianants amb la implantació d'un pas elevat en mig del tram.

El segon tram comprèn el carrer Gran, entre el carrer Primavera i el carrer de la Mercè, per convertir-lo en una via més pacificada, per prioritzar l'espai pel vianant i afavorir les relacions socials i comercials. La nova secció de la via proposa un sol carril Sant Julià de Vilatorta per aconseguir una amplada suficient de voreres en ambdós marges. La calçada queda segregada respecte de les voreres.

Finalment, en el tercer àmbit del carrer Gran, es fa una secció de plataforma única per prioritzar l'espai pel vianant vers el vehicle, amb un únic sentit de circulació cap a Sant Julià.

En els tres àmbits d'actuació s'aprofita per plantejar una millora dels drenatges i dels serveis bàsics; renovant-se l'enllumenat públic i introduint el verd urbà en els que no n'hi ha. Durant les obres, hi haurà talls de trànsit en els trams que s'estiguin executant, amb itinerari alternatiu senyalitzat.