La pel·lícula japonesa «Red Post on Escher Street», premi del Jurat al Festival Nits

La cinta d'animació xinesa "I am what I am" s'endú el premi del Públic i també el de la Crítica

Durant l’entrega de premis de dissabte al Festival Nits de cinema oriental de Vic.
Durant l’entrega de premis de dissabte al Festival Nits de cinema oriental de Vic. | Ivan Font
Redacció
25 de juliol del 2022
Actualitzat a les 9:21h
La pel·lícula japonesa Red Post on Escher Street, de Sion Ono, ha estat la guanyadora del premi del Jurat de la 19a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic. El film, que entrecreua les històries personals de diferents personatges units pel rodatge d'una pel·lícula, s'ha pogut veure per primer cop a l'Estat i el jurat del certamen ha destacat que combina "tots els ingredients necessaris: entreteniment, qualitat artística i una història que emociona, al servei d'un missatge clar de complicitat amb l'espectador".

En paral·lel, la cinta d'animació xinesa I am what I am s'ha endut el premi del Públic i també el de la Crítica, mentre que s'ha atorgat una menció especial al documental hongkonguès Kung Fu Stuntmen, de Wei Junzi.

El documental és un recorregut nostàlgic pel cinema d'acció de Hong Kong de les dècades dels 60 als 90 del segle passat a través dels ulls dels actors especialistes que rodaven les espectaculars i sovint perilloses escenes més vibrants dels films. El Jurat del Festival Nits de cinema oriental de Vic - format per la il·lustradora Júlia Olivella, pel director de cinema catalano-taiwanès Albert Ventura i per l'actor indi Kandarp Mehta- ha volgut "posar en valor les persones que s'han jugat la vida per entretenir-nos en les pel·lícules de kung fu".

A banda, el veterà actor coreà Casanova Wong, icona del cinema d'arts marcials, ha rebut presencialment el gran premi Honorífic del Festival. Wong ha estat el protagonista d'una de les jornades del certamen amb la projecció de la première internacional Tiger's Trigger, el seu últim treball, i del clàssic de kungfú Two warriors.

La dinovena edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic va acabar aquest diumenge amb la projecció de la súper producció índia RRR, que enfronta dos revolucionaris amb les tropes angleses durant els anys 20 del segle passat. Es tracta de la cinta més cara i més vista de la història del cinema indi.

En el sis dies de cinema oriental a la capital d'Osona s'han pogut veure 45 pel·lícules, de les quals més de la meitat han estat estrenes, tres d'àmbit mundial.

Arxivat a