​Roda de Ter inicia les obres de la futura casa museu Miquel Martí i Pol

En la primera fase s'adequa l'espai exterior de l'habitatge on va viure el famós poeta

Inici d’obres a «la casa groga» de Miquel Martí i Pol a Roda de Ter.
Inici d’obres a «la casa groga» de Miquel Martí i Pol a Roda de Ter. | Aj. de Roda de Ter
Redacció
22 de juliol del 2022
Aquest juliol, Roda de Ter ha iniciat la primera fase de les obres d'adequació i rehabilitació de la casa museu Miquel Martí i Pol. Tal com recull l'Ajuntament en una nota, els treballs d'aquesta etapa consisteixen a adequar l'exterior de l'habitatge, fer-lo accessible i millorar les connexions amb la seu de la Fundació Miquel Martí i Pol, que està al costat.

També es farà el sanejament de façanes, s'actuarà en la fusteria exterior, s'adequaran les baranes i les diferents terrasses es convertiran en sortides d'emergència. Aquesta primera fase té un cost de 109.185 euros i tindrà una durada de sis mesos.

La reforma es divideix en tres fases. La segona se centra en la part interior de l'edifici, com l'estructura, la coberta, les particions interiors o la instal·lació elèctrica. I la tercera i darrera fase ja actuarà pròpiament en la museïtzació de l'edifici, amb l'equipament d'il·luminació, equips d'imatge i so, adequació dels banys, etc.

Segons l'Ajuntament, aquesta futura casa museu "es convertirà en un eix clau per donar a conèixer la figura i obra d'un dels autors més emblemàtics del segle passat". Fins ara l'habitatge ja rebia visites puntuals de grups. L'objectiu de la reforma és donar a conèixer vida i obra del poeta a través de la seva quotidianitat. El projecte arquitectònic l'ha redactat l'estudi osonenc 4 Ratlles Arquitectes, seguint el projecte presentat per la Fundació.

La casa groga
Aquest habitatge és conegut com "la casa groga", tal com s'hi refereix l'autor en la seva obra pel color de la façana. Martí i Pol s'hi va instal·lar el 1956 quan es casà amb Dolors Feixas. Va escriure-hi el gruix central de la seva producció poètica amb obres com El poble, La fàbrica, L'àmbit de tots els àmbits, Vint-i-set poemes en tres temps o Estimada Marta.
Arxivat a