Salut

Els CAP de Santa Eugènia de Berga i de Prats de Lluçanès obtenen una certificació de qualitat ambiental

L'ICS Catalunya Central té 15 centres amb aquesta distinció europea

per Redacció, Vic, Catalunya | 21 de juliol de 2022 a les 10:25 |
El CAP de Prats de Lluçanès. | ICS
Els centres d'atenció primària de Santa Eugènia de Berga i de Prats de Lluçanès han obtingut la certificació de qualitat ambiental europea Eco-Management and Audit Scheme (EMAS), que avalua l'impacte sobre el medi ambient de les seves activitats i implanta sistemes de millora contínua. També hi ha el CAP de Santa Margarida de Montbui, a l'Anoia.

L'obtenció del segell de qualitat EMAS indica que aquests centres compleixen amb els màxims nivells de qualitat mediambiental. Entre d'altres, es valora la reducció del consum de recursos naturals (com són l'energia, l'aigua i el paper) o la producció de residus perillosos i no perillosos en els centres que tenen aquesta certificació. La consecució del segell, que té caràcter voluntari, comporta també l'obtenció de l'acreditació ISO 14.001.


En total, l'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central ja té 15 centres que disposen d'aquesta distinció. A banda d'aquests tres, també han renovat l'estàndard de qualitat europeu els CAP de Torelló, Roda de Ter, Bages i Sagrada Família de Manresa, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Súria, Moià, Puig-reig, Santa Coloma de Queralt, Piera i Vilanova del Camí.

L'EMAS és un certificat de gestió ambiental disponible per a qualsevol organització de l'Espai Econòmic Europeu (Unió Europea, Suïssa, Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i d'altres països. Es tracta d'una eina d'ús voluntari per a aquelles organitzacions, tant públiques com privades, que vulguin assumir una responsabilitat ambiental i econòmica. L'objectiu de l'ICS és consolidar el sistema i aconseguir certificar la majoria de CAP de la institució durant els propers anys.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació