​Una mostra transversal sobre Verdaguer al Centre Excursionista de Catalunya

Perejaume, Anna Dot, Roger Mas o Marta Lluvich, entre d'altres, reinterpreten l'obra del poeta

Una imatge de la mostra «Al voltant de Verdaguer».
Una imatge de la mostra «Al voltant de Verdaguer». | CEC
Redacció
23 de juliol del 2022
El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) ha inaugurat una mostra transversal al voltant de la vida i obra del poeta Jacint Verdaguer, coincidint amb el 120è aniversari de la seva mort. El Centre ha convidat a l'alcalde de Benasch, Chacho Abadías, el poeta Lluís Calvo, la il·lustradora Cristina Curto, l'artista Anna Dot, l'artista i periodista de l'ACN Marta Lluvich, el cantautor Roger Mas, l'artista i poeta Perejaume, l'artista Pilar Rosado i el bisne d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives a crear una nova mirada sobre un llibre de Verdaguer partint de diferents disciplines artístiques. La mostra Al voltant de Verdaguer es pot visitar a la seu del CEC de Barcelona.

Les disciplines de l'exposició poden ser la poesia, les arts visuals, la pintura, la intel·ligència artificial, el text i la paraula, la instal·lació i la música. Totes, allunyades les unes de les altres, enriqueixen, segons els organitzadors, el projecte i li aporten diversitat i punts de vista diferents. 

Els llibres, tots vinculats amb la muntanya, són el nexe que permet transcorre entre l'art contemporani, l'obra de Verdaguer i el CEC. Aquestes obres es podran veure a l'exposició en tractar-se de primeres edicions o obres de bibliòfil.
 

Una imatge de la mostra «Al voltant de Verdaguer». Foto: CEC



En el moment de fer la selecció d'artistes, el Centre Excursionista de Catalunya ha buscat que les propostes siguin creades escampades arreu del país. Tant és així que les obres s'han fet des del Ripollès, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Osona, el Baix Llobregat, el Maresme o el Solsonès.

Els diferents autors i autores seleccionats han treballat en un llibre de Verdaguer per fer la seva obra: Chacho Abadías, La Maleïda; Lluís Calvo, Canigó; Cristina Curto, L'Atlàntida; Anna Dot, Aires del Montseny; Marta Lluvich, Pàtria; Roger Mas oferirà un concert a la seu social del CEC el proper 22 de setembre; Perejaume, Al Cel; Pilar Rosado, Montserrat i Joan-Enric Vives, Excursions.