​La Porronada enceta la festa major de Torelló

El pregó va a càrrec de l'Agrupament Escolta Comte Jofre i Verge de Rocaprevera

Durant la presentació de la festa major de Torelló.
Durant la presentació de la festa major de Torelló. | Aj. de Torelló
Redacció
20 de juliol del 2022
La Porronada Infantil -que compleix 10 anys- i la Festa del Batre i la Civada donen el tret de sortida aquest dijous a la festa major de Torelló, que recupera la normalitat després de dos anys. Els actes s'allarguen fins l'1 d'agost. La inauguració oficial és el divendres amb el pregó, que va a càrrec de l'Agrupament Escolta Comte Jofre i Verge de Rocaprevera i es torna a fer a la plaça Vella.

D'entre l'extensa programació, que es pot consultar en aquest enllaç, destaquen actes com les actuacions d'Arribar i Ploure i Las Divinas als jardins de Can Parrella; els concerts de Germà Negre i Tietes Queques; la Festa Holi; el correfoc amb tres colles convidades; l'espectacle Pescant la Lluna; el ball de gegants i nans; o el concert i ball de festa major amb l'Orquestra Selvatana.

Pel que fa a les activitats organitzades pels Deixebles de Sant Feliu, hi ha els concerts i les sessions de dj's, amb la presència destacada de Ladilla Rusa o Santa Salut. No hi faltaran el Poligang; la Nit d'Homilies amb Godai Garcia, Marta Bosch, Yael Brusca i Marc Sarrats; el Can Parrella Roots; el Deixeble d'Acer o el Riminí.

I entre les propostes innovadores hi ha la Compétition Internationale des Viennoiseries, consistent a menjar un croissant d'un quilo en el menor temps possible o la Cronoescalada Puig de les Tres Creus.

Teatre, espectacles familiars i exposició al Club
El teatre també juga un paper important a la programació. D'una banda, es podrà veure l'espectacle de La Calòrica, Feísima enfermedad y muy triste muerte de la Reina Isabel I; i també amb els dos muntatges del grup Xarxa: El fantasma del doctor Florit i Aquella bogeria anomenada amor. D'altra banda, adreçat al públic familiar, hi haurà les actuacions del Circ Pistolet; la companyia Pentina el Gat; la companyia Maduixa; la festa de l'escuma; o en Marcel Gros i Teatre Mòbil.

També es podrà veure l'exposició Del Club al Club. Passat, present i futur d'un edifici emblemàtic, del 28 al 31 de juliol, a la primera planta de l'edifici del Club. Aquesta mostra, lligada a la intervenció del nou equipament cultural, és un recorregut per la història de l'edifici (1880-2022) i la presentació del projecte amb la remodelació prevista. Així es podran veure testimonis de què ha estat edifici al llarg del temps, els cinc projectes de remodelació presentats i els detalls del projecte guanyador.
Arxivat a