​El Festival Nits de cinema oriental de Vic aixeca el teló amb l'actor de kungfu Casanova Wong

Rebrà el Premi Honorífic del certamen on es preveu la projecció de 45 pel·lícules fins al 24 de juliol

L'actor de Hong Kong mític pels seus papers de kungfu Casanova Wong a Vic
L'actor de Hong Kong mític pels seus papers de kungfu Casanova Wong a Vic | ACN (Ivan Font)
Redacció
19 de juliol del 2022
El Festival Nits de cinema oriental de Vic ha aixecat aquest dimarts el teló amb la presència del mític actor de cinema d'arts marcials i kungfu Casanova Wong, que rebrà el Premi Honorífic del certamen. La primera projecció del festival ha estat La llegenda del llibre segellat del director Wang Suchen a l'Atlàntida. Fins al 24 de juliol es podran veure un total de 45 pel·lícules. El film inaugural d'aquesta edició és Anita de Longman Leung, un biopic sobre una de les artistes més importants de la història recent de Hong Kong, coneguda com la Madona asiàtica. Aquest dimarts al migdia també han rebut els representants de la Hong Kong Trade Office de Brussel·les, que també estaran presents a la sessió inaugural.

Entre les pel·lícules que es podran veure a la 19a edició del Festival Nits de cinema oriental -entre les pantalles de l'Atlàntida, el Casino, la Bassa o l'ETC- destaquen alguns dels títols més esperats de l'any, com les obres d'animació Inu-Oh, del japonès Masaaki Yuasa, en la secció Akihabara, i la xinesa I Am What I AM, que forma part de la secció oficial.

També es podrà veure la pel·lícula més taquillera de la història de l'Índia, RRR, d'S.S. Rajamouli, una obra èpica de més de tres hores que tancarà la programació del festival. Abans, la nit de la cloenda i anunci del palmarès, es projectarà un altre film indi, Sanak, una espècie de remake indi de La Junga de Cristal, que s'estrenarà internacionalment a la Bassa.

Enguany el jurat del festival estarà format pel cineasta Albert Ventura, la il·lustradora i animadora Julia Olivella i l'actor i cantant indi-català Kandarp Mehta.

La projecció de les pel·lícules es complementa amb una gran oferta d'activitats paral·leles que tenen la seva màxima expressió en les Nits a la Bassa. Abans de les projeccions dels films que es fan en aquest espai a l'aire lliure del centre de Vic, el públic pot sopar un menú elaborat a base de plats del país de la pel·lícula. Enguany els països convidats són Hong Kong, Japó, Corea del Sud, la Xina i l'Índia.
Arxivat a