Informadors ambientals per combatre l'incivisme als gorgs

Acció Climàtica desplegarà una prova pilot a Osona, el Ripollès, la Garrotxa, el Gironès i l’Alt Empordà

Els informadors ambientals que ha contractat Acció Climàtica
Els informadors ambientals que ha contractat Acció Climàtica | ACN
Redacció
19 de juliol del 2022
Acció Climàtica posa en marxa la prova pilot que va anunciar setmanes enrere i que consistirà, bàsicament, en un equip d'informadors ambientals repartits pel territori. La iniciativa s'estén a diversos punts de la demarcació de Girona i, en concret, a les comarques de la Garrotxa, Osona, Gironès, l'Alt Empordà i Ripollès.

L'objectiu de la prova és "promoure un ús responsable i evitar aglomeracions i conductes incíviques per garantir també la seguretat dels visitants", segons la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà. El servei d'informadors es desplegarà durant aquest mes de juliol i el mes d'agost.

Aquests informadors es trobaran a gorgues i platges fluvials de Canet d’Adri, Santa Pau, Vidrà, Camprodon, Sant Llorenç de la Muga, Albanyà, la Vall d’en Bas, Sales de Llierca i a diferents punts del riu Ter.

La iniciativa impulsada pel Departament d'Acció Climàtica s'afegeix als serveis de regulació que alguns municipis ja han impulsat i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona, qui també oferirà als ajuntaments assessorament en matèria de gestió pública en punts sobrefreqünetats. Aquest assessorament es farà a través de la Fundació Emys, una entitat sense ànim de lucre que ja treballa des de fa anys en espais com els del riu Bruguent. La prova pilota que s'ha presentat aquest dilluns té un cost total de 383.000 euros.