La biblioteca Pilarín Bayés de Vic estrena un mural creat per la ninotaire

L'obra està instal·lada a l'espai infantil i és un homenatge a les persones del món editorial

Bet Piella, Pilarín Bayés i Anna Erra, a la inauguració del mural a la biblioteca.
Bet Piella, Pilarín Bayés i Anna Erra, a la inauguració del mural a la biblioteca. | Aj. de Vic
Redacció
19 de juliol del 2022
La nova  biblioteca Pilarín Bayés, llueix des d'aquest juliol un mural creat per la mateixa ninotaire vigatana. L'obra, que s'ha instal·lat en un dels murs interiors de l'espai infantil de la biblioteca, parteix d'un dibuix amb diferents escenes que homenatgen des de la mare que canta una cançó tradicional a l'infant, enganxada a les arrels del passat, fins a l'àvia, en representació de les àvies d'arreu que expliquen contes a la vora del foc, plasmant la barreja de cultures que ens han anat enriquint. 

També hi apareixen les Tres Bessones, la televisió, la impremta, el quiosc, la llibreria, la biblioteca i les persones creatives que formen part d'aquests àmbits. Al fons, un skyline de la comarca on hi apareixen els punts més emblemàtics del territori com són la Creu de Gurb, el Castell de Tona o el Montseny.
 

El nou mural està ubicat a l’espai infantil de la biblioteca.


A la part inferior del mural l'autora hi ha dibuixat una biblioteca que s’anirà completant amb el títol dels nous llibres dels autors i de les autores de la comarca. 

Un homenatge a les persones del món editorial
"L'oportunitat de fer aquest mural és el somni de qualsevol il·lustrador. Treballar per als llibres és preciós, però l'espai és acotat i molt concret. Fer un mural és xauxa, l'espai no s'acaba mai. La meva idea és fer un homenatge a les persones del món editorial: impremta, quioscos, biblioteques, lectors i lectores... Si cadascú es busca, tothom es trobarà", explicava la ninotaire Pilarin Bayés, mostrant-se molt orgullosa que la biblioteca porti el seu nom.

"Sabem el que representa tenir i gaudir de la ninotaire a la ciutat i s'ha pogut demostrar en aquesta biblioteca. Per a nosaltres és un reconeixement a la seva gran creativitat, expertesa i nivell, que fan millorar, encara més, aquest nou equipament. La ciutat pot estar molt contenta i orgullosa", deia l'alcaldessa Anna Erra durant la inauguració.

La biblioteca Pilarin Bayés, ubicada a l'eix cultural de la ciutat, s’inaugurarà el 7 d'octubre i hi haurà jornades de portes obertes el cap de setmana del 8 i 9 d'octubre. Actualment, s’està ultimant la instal·lació del mobiliari a cada espai i traslladant els volums procedents de la biblioteca Joan Triadú.

Arxivat a