​Reclamen l'especialització de jutjats de família a la Catalunya Central

La Societat Catalana d'Advocats de Família alerta que Vic, Manresa, Vilafranca, Vilanova, Igualada i Berga sumen més de 700.000 persones desateses

Redacció
19 de juliol del 2022
Aquest juliol, la presidenta de la Societat Catalana d'Advocats de Família (SCAF), Mercè Mira, ha reclamat que s'instauri jutjats de família a la Catalunya Central, on més de 700.000 persones no tenen accés a aquest tipus de justícia especialitzada. De fet, només 10 dels 49 partits judicials de Catalunya tenen jutjats especialitzats en família. Això, segons Mira, provoca que els processos s'allarguin i que s'obtingui una resposta "menys experta". 

Tenint en compte que 1 de cada 4 casos civils judicials a Espanya és de família, l'associació considera un "perjudici" per a les famílies que només la meitat de la societat tingui accés a justícia especialitzada. Mercè Mira ha fet aquestes declaracions en el marc del congrés de Dret Civil celebrat a Vic.

També ha alertat que algunes de les conseqüències de no tenir jutjats de família són "greus". Per exemple, ha dit, quan es retarda un judici d'aquest àmbit pot anar en perjudici dels menors que, per exemple, s'han d'esperar un any per saber amb qui han d'anar a viure després d'una ruptura. "També un retard en aquest camp pot acabar en violència de gènere", ha conclòs.
Arxivat a