​Els veïns de Torelló escullen el dilluns de Rocaprevera com a segon festiu local

En la consulta hi han participat 2.119 torellonencs

Redacció
16 de juliol del 2022
Actualitzat a les 16:04h
Benedicció de rams al santuari de Rocaprevera de Torelló.
Benedicció de rams al santuari de Rocaprevera de Torelló. | Adrià Costa
La mitjanit del passat diumenge es va tancar la fase de votació del procés participatiu per escollir la segona festa local de Torelló, impulsat per l'Ajuntament. Després de tres ¡ setmanes de votació, l'opció de mantenir el dilluns de Rocaprevera com a segona festa local és la que ha rebut més suports, un total de 1.815, mentre que el divendres de Carnaval ha rebut 304 vots. 

En total, 2.119 torellonencs majors de 16 anys han participat en la consulta, un 16,68% del cens amb dret a vot en data 20 de juny, quan es va iniciar la fase de votació. Es tracta de la xifra més alta registrada en els processos participatius dels darrers anys a Torelló i un percentatge de participació elevat en aquest tipus de processos.

D'acord amb aquests resultats, es portarà a aprovació del ple municipal que les festes locals de l'any 2023 continuïn sent l'1 d'agost, dia de Sant Feliu i el dilluns de Rocaprevera, que l'any vinent s'escaurà el 18 de setembre.

Aquest procés de participació ciutadana era un compromís adquirit a principis de mandat que l’equip de govern ha abordat, amb la voluntat de recollir opinions favorables i contràries i deixar que sigui la ciutadania qui acabi decidint quina ha de ser la segona festa local de Torelló. Amb aquests resultats es posa el punt i final al debat sobre la segona festa local. 

El procés va començar el passat 1 de juny, amb un acte de debat obert a tota la ciutadania. Els arguments sorgits d'aquesta taula de debat es van editar en un díptic que es va repartir a totes les cases del municipi. Finalment, del 20 de juny al 10 de juliol, s'ha portat a terme la fase de votació, que ha estat telemàtica, però amb dos punts fixos presencials i equips de suports itinerants per garantir que tothom pogués participar en la consulta.
Arxivat a