​Dos detinguts per manipular una màquina escurabutxaques a Aiguafreda

Els dos homes instal·laven un mecanisme electrònic que els donava un premi superior al que permet la llei

Redacció
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 8:41h
Imatge d'arxiu d'una màquina escurabutxaques
Imatge d'arxiu d'una màquina escurabutxaques | ACN
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 7 de juliol dos homes, de 52 i 53 anys, com a presumptes autors dels delictes d'estafes informàtiques, danys i pertinença a grup criminal. El dia abans, els detinguts van entrar a un bar d'Aiguafreda per jugar a la màquina escurabutxaques. Hi van estar jugant des de les quatre de la tarda fins les 12 de la nit.

L'endemà, quan el propietari va arribar al local va veure que els dos homes s'esperaven a la porta per seguir jugant a la màquina. Mentre jugaven, va arribar un tercer home amb qui parlaven, s'intercanviaven les estones de joc i feien trucades telefòniques. Una testimoni també va veure com es repartien bitllets a l'exterior del bar.

Al propietari del bar li va semblar una actitud estranya, es va acostar a la màquina i va veure que hi havia un botó desmuntat i algun cable. Va ser llavors quan va trucar al vigilant municipal d'Aiguafreda i als Mossos d'Esquadra.

Es va detenir a dos dels homes amb la col·laboració del vigilant municipal. A un d'ells se li va trobar 1.700 euros en efectiu repartits en diferents bitllets.

Segons expliquen els Mossos, les persones implicades treballaven de forma coordinada: quan el propietari no estava atent, desmuntaven un dels botons de la màquina escurabutxaques i, en els cables que el subjecten, hi col·locaven un mecanisme electrònic que els donava un premi superior al que permet la Llei de jocs i apostes.

Els detinguts van passar a disposició judicial al Jutjat d'Instrucció número 2 de Granollers el dia 7 de juliol i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per ambdós.

Aquest no és el primer cas de manipulació de màquines escurabutxaques a la regió. El dia 29 de juny també es van detenir tres homes a Pineda de Mar per fets similars i amb el mateix objectiu d'aconseguir premis més elevats dels permesos.