Els curts «Heltzear» i «Can Gardell» guanyen ex-aequo el Manlleu Film Festival

"Petites morts" és el guanyador en la categoria Osona i "Gila who walks alone" de la secció internacional

Una imatge del film «Can Gardell»
Una imatge del film «Can Gardell» | MFF
Redacció
11 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:02h
Els curtmetratges Heltzear, de Mikel Gurrera, i Can Gardell de Florencia Aliberti i Silvia Subirós, han guanyat ex-aequo el Premi Manlleu Film Festival al millor curtmetratge nacional. El palmarès de la 20a edició del festival de curtmetratges es completa amb la categoria Internacional –igualment dotada amb 1.000 euros- on s'ha premiat Gila who walks alone, de Yuval Shapira; la categoria Osona, que ha guanyat Petites Morts, de Valèria Cuní; i finalment el Premi del Jurat Jove, que ha estat per El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí.

L'MFF ha clos aquest diumenge la seva vintena edició, en la qual enguany s'ha estrenat un espai dedicat a la trobada dels professionals de la indústria cinematogràfica de la comarca.

L'MMF té tres categories competitives (Osona, nacional i internacional). En conjunt el festival ha projectat enguany un total de 44 curtmetratges en competició a l’exterior del Museu del Ter i al Teatre municipal de Manlleu. Quant a la vessant professional, el festival ha acollit la primera Trobada osonenca de professionals del cinema, que s'ha emplaçat a continuar treballant conjuntament en el futur.

Heltzear ha estat guardonat "per la forma poètica amb què el personatge principal afronta els límits íntims de la relació amb el seu germà, en un context marcat pel conflicte i el silenci, i per l’apropament de cinema documental a l’hora de revelar els misteris i les ferides del personatge".
 
I Can Gardell, per una aposta formal "que troba l'equilibri entre la duresa i la comèdia on, a mig camí entre la ficció i el documental, la fascinació hipòcrita i romantitzada cap als entorns rurals pot acabar-los convertint en parcs temàtics empenyent-los al seu propi final".

El Premi MFF al millor curtmetratge de la categoria Osona, dotat amb 400 euros, s’ha entregat a Petites Morts, de Valèria Cuní, que narra un tema complex com el bullyng," i pel seu compromís d'acompanyar el personatge principal que no troba el seu espai al món".

Per altra banda, el Jurat Jove ha reconegut El día que volaron la montaña per la seva capacitat de tractar un tema universal des d’una perspectiva propera, "amb un component humorístic i un fil narratiu sensible".

I en la categoria internacional, el Premi MFF al millor curtmetratge internacional, dotat amb 1.000 euros, s’ha entregat a Gila who walks alone, de Yuval Shapira. El jurat ha destacat la sensibilitat i la delicadesa estètica amb la qual el director tracta la desesperança de desitjar trobar una veu pròpia en un món marcat pel soroll.
 
Arxivat a