​La nova comissaria de la Policia Local de Manlleu s'encareix fins als 2,5 milions

El Tribunal de Comptes arxiva la causa per un presumpte delicte comptable i les obres es licitaran la setmana vinent

Solar de l'avinguda Puigmal que acollirà la comissaria de la Policia Local de Manlleu
Solar de l'avinguda Puigmal que acollirà la comissaria de la Policia Local de Manlleu | Adrià Costa
Arnau Urgell
09 de juliol del 2022
Manlleu està més a prop de tenir la reivindicada nova comissaria de la Policia Local. Aquesta setmana, el Tribunal de Comptes ha arxivat la causa per un presumpte delicte comptable que hi havia sobre el projecte i ara ja es podrà aprovar per la junta de govern local que se celebrarà la setmana vinent. El següent pas serà la licitació de les obres.

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, es va mostrar satisfet aquest divendres en un contacte informatiu perquè es desencalla un projecte que dona resposta a una "necessitat real" del cos de policia, ja que l'actual comissaria dels baixos de l'Ajuntament no té les condicions mínimes. El batlle explica que el context global d'augment del preu de les matèries primeres també farà augmentar el cost de la nova comissaria i que se situarà entre els 2,3 i els 2,5 milions d'euros.

Fa anys que la Policia Local està ubicada a les dependències municipals de la plaça Fra Bernadí, però es tracta d'uns espais que no estan dimensionats per les necessitats del cos. Inicialment la nova comissaria s'havia d'ubicar en un local municipal a tocar del Museu del Ter, amb un cost d'uns 500.000 euros. L'Agència Catalana de l'Aigua finalment va desestimar la ubicació i, aleshores, es va decidir apostar per un solar de l'avinguda Puigmal, amb un edifici de nova construcció.

Un altre dels punts que ha generat discussió sobre la nova comissaria és la demanda del consistori per aconseguir més presència policial dels Mossos d'Esquadra a la ciutat. En aquest sentit, inicialment es plantejava que la nova comissaria de la Policia Local acollís també un espai per a la policia catalana.

Amb tot, de moment, des del Departament d'Interior no s'hi ha donat resposta. Àlex Garrido explica que aprofitarà la presència del conseller Joan Ignasi Elena a la reunió de la Junta Local de Seguretat del mes de setembre per plantejar-li la qüestió tot i que deixant clar que prioritza una major presència policial als carrers per sobre de disposar d'un espai administratiu per posar denúncies.
Arxivat a