Oriol Junqueras beneeix la candidatura de Maria Balasch a l'alcaldia de Vic

La candidata incideix en la importància de "l'impuls republicà" que ofereixi un "projecte de ciutat"

Balasch i Junqueras, a l'acte del passat divendres
Balasch i Junqueras, a l'acte del passat divendres | Marc Puig
Redacció
06 de juliol del 2022
Actualitzat a les 14:29h
El parc Jaume Balmes va ser l'escenari, el passat divendres, de la presentació de Maria Balasch com a candidata per ERC a l'alcaldia de Vic de cara a les eleccions municipals del maig de 2023. El president d'ERC, Oriol Junqueras i la diputada al Parlament de Catalunya, Alba Camps, van acompanyar l'alcaldable republicana que també va comptar amb el suport de la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, actualment a l'exili i que ha participat en l'acte mitjançant un vídeo de suport a la candidatura.

Precisament, Marta Rovira, ha destacat la importància de canvi que necessita la ciutat, "un canvi de veritat i no de canvis postissos que continuaran convertint i veient Vic, en el Vic de sempre i a on tot continua igual". "Ha arribat el moment de veure Vic amb uns altres ulls i una altra mentalitat. Per fer possible el canvi de veritat s'ha de veure com una oportunitat allò que per alguns és percebut com una amenaça", ha reblat.

En el torn de la candidata, Balasch ha incidit en la importància de "l'impuls republicà" que necessita Vic i "que ofereixi un projecte de ciutat, un espai de trobada, més verd i menys gris, amb igualtat d'accés i a tot i per a tothom". "Fem de Vic la capital de viure-hi bé, la capital de la sostenibilitat, i que sigui el millor lloc del món perquè la seva gent hi pugui desenvolupar el seu projecte de vida. Un Vic que integri i que no deixi ningú enrere, un Vic ple d'arbres i ombra, amb gent orgullosa del seu comerç local i amb accés a l'habitatge garantit, que impulsa el seu talent i que convida els seus joves a quedar-s'hi, un Vic amb mirada femenina", ha expressat.

Oriol Junqueras ha estat l'encarregat de tancar l'acte destacant la importància del paper d'ERC als municipis del país. "Les mesures que Esquerra ha portat a altres municipis poden ser també una realitat a Vic. Està a les vostres mans canviar la ciutat per fer-la encara millor, més ambiciosa i que miri al seu entorn per posar-la al servei de la comarca i el país".
 

La presentació es va fer al parc Jaume Balmes / Marc Puig