El 80% de les pimes d'Osona tenen dificultats per cobrir llocs de treball

Ho constata un estudi sobre les necessitats de Formació Professional de Pimec

La Formació Professional és clau per cobrir les demandes laborals
La Formació Professional és clau per cobrir les demandes laborals | Departament d'Educació
Redacció
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:58h
El 80% de les petites i mitjanes empreses d'Osona presenta dificultats per cobrir llocs de treball. Així ho constata un estudi sobre les necessitats de Formació Professional a la comarca realitzat per la patronal Pimec. Amb el títol “L’ajust entre l’oferta i la demanda de l’FP a Osona”, s'aborden les propostes sobre una problemàtica que impacta directament sobre les pimes de la comarca. 

Entre altres qüestions, el document indica que el 88,2% de les empreses d’Osona i el 68,8% de les empreses de la Catalunya Central presenten dificultats per cobrir vacants en l’àrea de producció. D'altra banda, la majoria de pimes, un 66,7%, considera que la transformació digital repercutirà molt o força en les necessitats de formació del seu sector.

La directora de l’àrea de Treball de Pimec, Sílvia Miró, va assegurar en una trobada celebrada la setmana passada a les instal·lacions de l'Associació d’Instal·ladors (AICO) que “a les pimes els preocupa l’FP, per la manca de professionals i perquè troben  a faltar una oferta formativa més ajustada a les necessitats del territori”. “A Pimec treballem per identificar aquestes necessitats i demandes de les pimes del territori amb l’objectiu d’adaptar l’oferta formativa i aconseguir les millors estratègies formatives”, va afegir.

En aquest sentit, va assenyalar que la qualificació de les persones és una palanca per l’impuls del talent, reduint la permanència de les persones a l’atur i les dificultats de les empreses per reclutar persones treballadores, tenint en compte les característiques pròpies del teixit productiu d’Osona i ajustant l’oferta formativa a les demandes de les empreses i als requeriments del mercat de treball local.

L’esdeveniment va comptar amb la intervenció inicial de Fabian Mohedano, president de l’Agència FPCat. En el marc de l’acte també es va celebrar la taula rodona “FP i Empresa: teixint complicitats”, moderada per Sílvia Miró. Hi van participat Ariadna Rectoret, directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, Miquel Carrión, subdirector general de l’àrea d’Ocupació Juvenil i Qualificació Professional del SOC, Albert Crosas, estudiant de doctorat, membre de l’AIMFR i coordinador dual de l’escola EFA Quintanes, i Bernat Collelldemont, gerent de Brumax S.L.