Tot l'any treballant per l'Orgull LGTBI+

L'entitat Talcomsom demana "més implicació" per assegurar el moviment a la comarca

Manifestació pel Dia de l’Orgull LGTBI a la plaça de Vic.
Manifestació pel Dia de l’Orgull LGTBI a la plaça de Vic. | Carles Fiter
29 de juny del 2022
El soroll d'una batucada ressonava aquest dimarts pels carrers de Vic. "Què se celebra?" Es preguntaven alguns veïns que treien el nas per la porta de casa o de les finestres. Les banderes de l'arc de Sant Martí feien sortir-los de dubtes: el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+.

"L'Orgull és l'expressió de la nostra identitat i sexualitat, la llibertat d'expressar-se tal com ets", subratllava Josep Maria Rubio, de l'entitat Talcomsom. "És important que la societat vegi aquestes cercaviles i manifestacions al carrer i acabi donant suport a la causa LGTBI+", afegeix.

"El 28-J és important per visibilitzar i que aquelles persones que pateixen alguna discriminació sàpiguen que som una comarca amb tots els colors", explicava per la seva banda Núria Muñoz, tècnica d'Igualtat de Vic i Osona i coordinadora del SAI LGTBI d'Osona. En aquest sentit, afegia que també serveix per donar a conèixer els serveis i els recursos que hi ha per poder fer acompanyaments i assessoraments.

"El dia de l'Orgull es visualitza només un dia, però hi treballem tot l'any", remarcava Muñoz. Tant el SAI LGTBI d'Osona com Talcomsom organitzen diverses activitats -conjuntament o no- al llarg de l'any.

Falta gent
Actualment, Talcomsom busca més gent que s'hi involucri. Tot i que no perilla la seva continuïtat, tal com explicava Rubio, com altres entitats i arran de la Covid, falta "més implicació". "Sembla que Talcomsom ha quedat encasellada com a institucional i som una entitat reivindicativa, lògicament feminista i transinclusiva", subratllava.

"Visibilitzar no costa, el que costa més és que les persones se sumin aquests moviments a comarques", explicava Laura Icart, tècnica d'igualtat del SAI. "Al final hi ha persones del col·lectiu tant a Barcelona com a Osona, però potser costa més sortir", afegia.

Icart fa referència tant al col·lectiu LGTBI com a la ciutadania en general: "Quan fem aquestes coses no és només per al col·lectiu és per sensibilitzar i visibilitzar tothom. Bàsicament, per reivindicar els drets humans", concloïa.

A més d'aquesta concentració, Associació Trans* i Ortiga Feminista van organitzar un acte paral·lel a prop del Mèder.
 
Arxivat a