1 de 10
UVic-UCC

La UVic investirà l'activista Òscar Camps com a doctor honoris causa aquest dimecres

L'acte de reconeixement al fundador de l'ONG Open Arms és a les 12 del migdia a l'Aula Magna

Òscar Camps, en un acte al Parlament | Adrià Costa
per Osona.com, Vic, Catalunya | 27 de juny de 2022 a les 16:03 |
La UVic-UCC investeix aquest dimecres, 29 de juny, l'activista Òscar Camps com a doctor honoris causa. La cerimònia, que se celebra en el marc dels actes de commemoració del 25è aniversari de la universitat, és a les 12 del migdia a l'Aula Magna. La proposta de nomenament, sorgida d'un conjunt de membres de la comunitat universitària i presentada formalment per l'Escola de Doctorat, reconeix la tasca humanitària que ha desenvolupat Camps els darrers anys a la Mediterrània per salvar centenars de persones que volien arribar a Europa amb embarcacions precàries i exposant-se a situacions de perill extrem.

Aquesta és la màxima distinció que concedeix la UVic-UCC a una persona en reconeixement de la seva trajectòria acadèmica, científica, literària, cultural, social, política i econòmica, i dels valors que comporta.


Òscar Camps és fundador i propietari de Proactiva (1999), empresa de serveis marítims, costaners, esportius, turístics i socioculturals amb seu a Badalona. El 2015 va fundar l'organització no governamental Proactiva Open Arms, a través de la qual, des de l'illa de Lesbos, ha dut a terme tasques de salvament i d'ajuda humanitària entre els immigrants i refugiats que, procedents principalment de Síria, intenten arribar a Europa a través del mar Egeu.

El 2016 Òscar Camps va rebre el premi Català de l'Any organitzat per El Periódico de Catalunya. Per la seva banda, l'organització Proactiva Open Arms ha estat distingida, entre d'altres, amb els premis Ciutadà Europeu del Parlament Europeu (2015), Pere Casaldàliga del Festival Internacional de Cinema Solidari (CLAM) (2016), la Medalla Olof Palme (2017), la Creu de Sant Jordi (2018) i la Medalla d'Or del Parlament de Catalunya (2019, compartida amb l'activista alemanya Carola Rackete).

 

Participació