​Per què han pintat de blanc la zona blava de Manlleu?

Arran enceta una campanya per reivindicar "les necessitats del jovent"

La zona blava de Manlleu ha aparegut pintada de blanc, a la font de les Tres Creus i alguns carrers de Dalt Vila.
La zona blava de Manlleu ha aparegut pintada de blanc, a la font de les Tres Creus i alguns carrers de Dalt Vila. | Adrià Costa
Osona.com
27 de juny del 2022
Algunes zones blaves de Manlleu han aparegut pintades de blanc. Ha estat obra d'Arran Manlleu. Tal com expliquen en un comunicat, volen reivindicar "l'espai públic i denunciar la privatització del centre" del municipi.

Aquesta acció s'emmarca en la campanya "Ho volem tot", que té per objectiu reivindicar les necessitats del jovent de Manlleu, des de les dificultats per incorporar-se al món laboral, accedir a l'habitatge o els problemes de salut mental.

En una nota, el col·lectiu denuncia que els joves se senten "assenyalats" com a culpables en aquesta "nova crisi econòmica i social", mentre hi ha "un 40% d'atur juvenil" amb pocs contractes "dignes i estables"; no hi ha possibilitat d'oci; o no es poden pagar els estudis.

Per tot plegat, subratllen que el jovent de Manlleu s'ha cansat i fan una crida a l'organització per reivindicar les seves necessitats i proposar solucions als problemes que diàriament "es troben per poder viure dignament". L'acció de la pintada, doncs, "és només l'inici".

El col·lectiu també ha elaborat un decàleg en què demana equipaments municipals públics i accessibles, educació sexual i de gènere, lluitar contra l'explotació laboral i la precarietat, una xarxa de transport pública, o més recursos per a l'atenció psicològica.
 
Arxivat a