Mor l'alcalde del Brull en un accident de tractor

Ferran Teixidó tenia 51 anys i també era president de la Mancomunitat La Plana

Ferran Teixidó.
Ferran Teixidó. | Adrià Costa
Carles Fiter
26 de juny del 2022
Actualitzat el 27 de juny a les 15:42h
Ferran Teixidó, alcalde del Brull i president de la Mancomunitat La Plana, ha mort aquest diumenge al matí en un accident de tractor. Tal com ha pogut confirmar Osona.com, Teixidó estava treballant a la seva explotació agrícola amb el tractor quan li han caigut dues bales de palla a sobre. Els serveis d'emergència no han pogut actuar per salvar-li la vida.

Teixidó, de 51 anys, era alcalde des del 2007 i anteriorment també havia estat regidor i primer tintent d'alcaldia. Des del 2019, també és president de l'ens supramunicipal la Mancomunitat La Plana.

"Un gran servidor públic, sincer i proper"
Tant l'Ajuntament com la Mancomunitat han emès un comunicat. Des de l'Ajuntament, se n'ha destacat que "va trobar en l'alcaldia un mitjà per posar la seva immensa vocació pública al servei de les persones i el territori". "Descansi en pau un gran servidor públic (...) i home compromès amb el bé de la seva comunitat. Un exemple per a totes i un home sincer i proper", s'hi llegeix en el comunicat de la Mancomunitat.

Totes dues institucions han decretat tres dies de dol oficial. S'han suspès els actes i les banderes onegen a mig pal.

A la Mancomunitat, Txevi Rovira, vicepresident de l'ens i alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer, assumeix els poders de la institució fins que l'assemblea nomeni una nova presidència.

"Un defensor del Montseny i el món rural"
Les xarxes socials s'han omplert de mostres de condol, des del president de la Generalitat, Pere Aragonès, o la presidenta del Parlament, Laura Borràs, fins a nombrosos ajuntaments i alcaldes d'Osona. Entre les piulades, a més de ressaltar-s'hi el seu compromís amb el món municipal -del Brull a la Mancomunitat-, i també se l'ha definit com un defensor de la pagesia, el món rural i el Montseny.